A Riot Games úgy gondolja, simán helye van még egy casual játékmódban a nagy sikernek örvendő FPS-ben, a Valorantban.

A Valorant igen sok izgalmat és újdonságot hozott azok számára, akik régóta vártak már egy friss csapat-alapú FPS címre. A fejlesztők azonban pontosan tudják, hogy melyek a játék azon részei, melyek még fejlesztésre szorulnak.

Így már felmerült a casual játékmódok ötlete is a fejlesztők fejében.

Kép: Riot

Ahogy a legtöbb online játék, a Valorant is rengeteg frissítést kapott már a megjelenése óta. Úgy tűnik, hogy a fejlesztők folyamatosan dolgoznak a hibákon és javítják az általános játékélményt. Egy interjú során nemrég Joe Ziegler vezető fejlesztő arról beszélt, hogy kompetitív szinten néha szükség van némi szünetre. A jelenlegi játékmódok ugyanis arra késztetik a játékosokat, hogy minél magasabb szinten játszanak, és állandó a kihívás. Jelenleg elérhető a Spike Rush, a Deathmatch és a Plant / Defuse mód, amelyek mindegyike kompetitív.

Talán természetes, hogy ez a három játékmód egyeseknek idővel fárasztó lehet, így Ziegler arról beszélt, hogy már gondolkodnak egy casual játékmód bevezetésén, mely bemelegítőként szolgálhat a kompetitív meccsek előtt, vagy ahol ki lehet kapcsolódni.

„Ezek azok a területek, melyekről azt gondolom, hogy részei lesznek a Valorant további növekedésének” – mondta.

Fejlődés tehát nem csak kompetitív szinten lesz, de abban is segítséget kapnak a játékosok, hogy kiteljesedjenek a Valorant világában. Bár valóban úgy gondolják, hogy szükség lenne egy ilyen játékmódra, sajnos még csak beszélnek. Az interjú alapján a fejlesztőcsapat valóban szeretné, ha lenne helye a kikapcsolódásnak, s ne csak a stresszes meccsek helye legyen a Valorant.

Nyilvánvaló tehát, hogy a Valorant még komoly frissítéseknek néz elébe. Míg egyesek talán örülnek az esetlegesen bevezetésre kerülő casual módnak, mások talán épp aggódnak miatta.

Szerinted kell a casual játékmód a Valorantba?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×