Kellemetlen szituáció.

Vicces és egyben kellemetlen dolog történt az Egyesült Államokban. Amíg Donald Trump tűzzel-vassal küzd a Huawei ellen, a határon is hasonló szigorral vizsgálják át a szállítmányokat. Az amerikai vámhatóság pedig büszkén adott hangot legújabb fogásának, ami mint utólag kiderült nem épp az, aminek az illetékesek gondolták. A vámosok szerint ugyanis hamis Apple AirPods-okat próbáltak átcsempészni a határon, méghozzá 2000 darabot, aminek az ajánlott fogyasztói ára egészen 120 millió forintra (398 ezer dollárra) rúgott volna, persze ők sikeresen megállították a hamisítványok terjesztését. Vagy talán mégsem?

A probléma csupán az, hogy a képeken nemhogy az Apple AirPods-ai szerepeltek, hanem épp a rivális OnePlus termékeit sikerült lekapcsolni az amerikaiaknak. Ami némileg valóban hasonlít, de sem a doboz, sem pedig a tartó bölcső nem hasonlít az Apple-féle AirPods-okéhoz. Na meg amúgy is, mára már Dunát lehet rekeszteni a hasonló vezeték nélküli fülhallgatókból.

 

A kínai vállalat vicces Twitter üzenetben jelezte az amerikai vámhatóság fogása alatt, hogy vélhetően tévedésről van szó. A tisztek valószínűleg nem hallottak még a OnePlus termékeiről, lévén a doboz bal felső oldalán lévő 1+ jelzés elég feltűnő annak, aki ismeri a márkát.

Hasonlít, de azért a dobozt nehéz összekeverni

Időközben pedig a Twitter poszt alatt egyre csak gyűltek az emberek, akik között szép számmal akadt olyan, aki próbálta jobb belátásra téríteni a vámhatóság munkatársait, míg a másik tábor csak nevetett a félreértésen. Minden esetre a vámosok egyelőre nem reagáltak a kritikákra és a hivatalos bejegyzésben sem említenek félreértést. Remélhetőleg csak nem akarnak nagyobb feneket keríteni a dolognak és hamar visszaadják a termékeket a OnePlus-nak.

A borítókép csupán illatráció: forrása

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×