A Nintendo legendás karakterét hamarosan már a mozivásznon láthatjuk viszont. Producerként pedig a hős apukája segíti a munkát.

Mario a Nintendo játékkarakterei közül az egyik legnépszerűbb, számtalan játék fut a neve alatt, és még többen vendégszerepelt. Nem kétséges, hogy agy videojáték-világ egyik legnagyobb ikonjának nevezhető. Bár az elmúlt évtizedekben sokat változtak a trendek, a videojáték-üzletek döntő többsége használja Mariót reklámjában, arculatában.

Mario 2022-ben a mozivásznon köszön vissza, hiszen készül a Super Mario film.

Kép: Nintendo

A Nintendo nemrég hivatalosan is megerősítette a hírt, ráadásul a karakter eredeti alkotója, Shigeru Miyamoto is részt vesz a projektben, Chris Meledandri, az Illumination alapítója mellett (Minyonok). A Nintendo szerint a munkafolyamat zökkenőmentesen halad előre. Sajnos azonban ezen kívül nem sok információ áll rendelkezésre a CGI animációs filmről. Még egy kép sem készült hozzá.

Mario egyébként először 1981-ben jelent meg a Donkey Kong játékban, akkor még Jumpman néven. Foglalkozása ács volt. A játék meglepően sikeres volt, de a karakter csak a Nintendo Entertainment System (NES) konzol megjelenésével kerülhetett előtérbe a Super Mario Bros. játékban. Ezzel vált igazán ismertté. Super Mario alapján egyébként 1993-ban már készült egy élőszereplős film, ami nem lett éppen közönségkedvenc, Bob Hoskins ellenére sem.

Mario nem mellesleg idén 35 éves, így talán nem meglepő, hogy az évforduló alkalmából bejelentették az film készülését.

A borítókép illusztráció.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×