Prémium dizájn és extrém sebesség a Galax műhelyéből.

Egy igazán egyedi SSD-t villantott nemrég a Galax, amivel feltehetőleg a tehetősebb felhasználókat igyekeznek megszólítani. Noha az árcédulát egyelőre nem fedték még fel, a Hall Of Fame (HOF) Extreme már elsőre sem hangzik olcsónak, ránézésre pedig egy nem épp hétköznapi prémium terméknek tűnik, ráadásképp a specifikációi is elég erősre sikeredtek.

A vezérlő szerepét egy Phison PS5018-E18 látja el, aminek köszönhetően a nemrég debütált PCIe 4.0 korlátait is feszegethetjük. A Galax Hall Of Fame Extreme SSD-je 7000 MB/s-os olvasásra és 6850 MB/s-os írásra képesek a hivatalos adatok szerint. Összehasonlításképp a méltán népszerű Samsung 970 PRO csupán 3500 MB/s-os olvasási és 3200 MB/s-os írási sebességet tudhat a magáénak.

A gyártó TLC lapkákra építkezett és 1, 2, illetve 4 TB-os variánsok formájában lesz kapható. A magas teljesítménynek köszönhetően a melegedésre is gondolni kell, ezért a prémium dizájn alatt egy combosabb hűtési megoldás is található, aminek részleteibe egyelőre nem ment még bele a cég.

https://www.facebook.com/groups/techinfohun/

×