Nagy bajba keverhette magát az Epic Games. Az Apple megvonta tőlük a fejlesztői licencet, amit könnyen lehet, hogy csak jövőre adhatnak vissza nekik.

Az Epic Games nemrégiben úgy döntött, hogy Robin Hoodot játszik, ám az Apple ebből köszönte szépen, de nem kért. A két fél azóta pereskedik egymással, az Epic abban bízik, hogy visszakerülhetnek úgy az App Store-ba, hogy saját maguk határozzák meg az áraikat, míg az Apple addig elment, hogy az Unreal Engine-t sem akarják látni a platformjaikon. Utóbbit egyébként a bíróság elvetette.

De mivel folyik folyamatosan a háború, így napról napra újabb érdekességek derülnek ki. Fontos ez a küzdelem az Epic Games számára, ugyanis a perben felhasznált hivatalos dokumentumok szerint szignifikáns mennyiségű felhasználót bukhatnak. A papírok szerint több, mint 116 millió iOS felhasználója volt a Fortnite-nak a pereskedés előtt. Az Apple visszavonta az Epic fejlesztői licencét, így azt, ha a bíróság nem határoz másképp, legkorábban csak 2021-ben lehet majd megújítani. Ha tehát a bírósági rendelet szeptember végén nem kedvez a Fortnite fejlesztőinek, akkor bizony jó pár hónapra vissza kell vonulniuk.

Persze ezt a bíróságon is felhasználják az Apple ellen, akiket újonnan azért is bepereltek, mert a tiltás anyagi károkat okoz a cégüknek. Nos, a statisztikák alapján ez érthető, ugyanis a legfrissebb felhasználói információk szerint, a hercehurca kezdete óta 60%-ot esett az iOS felhasználók száma.

A játékosok oldaláról nem meglepő az elvándorlás, elvégre csak a v13-as ciklus utolsó frissítésén játszhatnak jelenleg, ami az előző szezon végét jelenti. Az iOS készülékkel rendelkezők már bele se kóstolhattak a Marvel tartalmakkal színezett szezonba. Ez pedig szinte biztos, hogy csillagászati mennyiségű bevétel csökkenés az Epic számára.

Az Epic kontra Apple tárgyalások szeptember 28-én folytatódnak. Ha nem jár sikerrel a Fortnite kiadója, akkor akár jövő évig hoppon is maradhatnak. Akkor pedig kezdődhetnek az újabb tárgyalások…

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×