Egy kutatásban összeszámolták, hogy a játékosok összesen mennyi időt töltöttek egy-egy játékkal. Ezeket összeadták, sőt években is megadták az időt.

Néha bizony képesek vagyunk rengeteg időt eltölteni egy játékban. Valószínűleg mindenkinek van saját rekordja a Fortnite-ban, Call of Duty-ban, vagy egyéb kedvencében. Én például több ezer órát toltam a The Division első részébe, hasonlóan sokat a Rainbow Six: Siege-be. Igen, ennek ellenére noob vagyok.

Viszont most egy kutatásban összesítették, hogy a játékosok a világon összesen hány órát töltöttek egy-egy játékban, így létrejött egy lista a legtöbbet játszott játékokról. A számok egy-egy népszerű cím esetében olyan hatalmasak lettek, hogy nem is órában, hanem napban és évben adták meg őket.

A kutatást egyébként a brit GAME nevű oldalnak köszönhetjük, akik úgy döntöttek, beleássák magukat a számok világába. Így megtudták az is, hogy jelenleg melyik az a 10 játék, melyet a legtöbbet játszottak már a világon.

A játékosok a világon már 19,2 millió évet töltöttek összesen a tíz felsorolt játékkal. A lista élén a Fortnite áll.

Kép: GAME

A világ második legtöbbet játszott játéka meg sem közelíti a Fortnite számait. A World Of Warcraft 5,7 millió évvel a második, annak ellenére, hogy a Fortnite jóval később jelent meg. A harmadik az Overwatch 1,5 millió évvel, majd jön a Grand Theft Auto V alig 730 ezer évvel. Őt követi a The Witcher 3: Wild Hunt 342 ezer évvel az ötödik helyen, aztán Call Of Duty: Modern Warfare és Warzone 273 ezer évvel. Az Activision játéka igen messze van még attól, hogy megelőzze a Fortnite-ot.

A világ legtöbbet streamelt játékai

A kutatás során készült egy másik lista is, mely azt mutatja be, hogy melyek azok a játékok, melyeket a legtöbbet streameltek a Twitch platformján, 2019 augusztus és 2020 augusztus között.

Az elmúlt évben több mint 1,2 milliárd órán keresztül közvetítettek Fortnite-ot a Twitchen.

Az Epic Games játékát aztán a League of Legends követi, 712 millió órával. Íme a teljes lista:

Kép: GAME

Ezzel a Fortnite lett a legnépszerűbb játék a platformon. Az Epic Games játékát aztán a League of Legends követi, 712 millió órával.

Te melyik játékban töltötted a legtöbb időt? Hány óra a rekord?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×