Az Activision bizony ádáz harcot vív a Call of Duty csalások készítőivel. Most végre sikerült még egy hackeroldalt leállítaniuk.

Nem kétséges, hogy a Call of Duty: Modern Warfare megjelenése után az egyik legnagyobb probléma, amivel az Activision szembesült, a csalás és a hackelés lett. Különösen azóta, hogy márciusban megjelent az ingyenes Warzone. Az Activision azóta azon van, hogy leállítsa azokat az oldalakat, melyek csalószoftvereket adnak el, hogy a cheaterek előnyhöz jussanak a játékban. Még augusztusban indult egy per egy ilyen webhely ellen, most pedig egy újabb oldalt vettek célba.

Az Activision most sikeresen leállított még egy csalásokat készítő és értékesítő weboldalt.

Kép: Youtube

Hírek szerint a kiadó még augusztusban pert indított egy oldal ellen, most pedig egy újabb webhelyet vettek célba. A promóció elkerülése végett a források nem nevezték meg a csaláskészítő oldalt, ám ahogy az alábbi képen is látszik, a csalás készítői és eladói megkapták az Activision ügyvédeinek végzést arról, hogy le kell állniuk, illegális tevékenység miatt. Ezt egy fórumon osztották meg.

Kép: TechGame forums

Az első kapcsolatfelvétel után nem sokkal arról is értesítést kaptak, hogy az Activision ügyvédei perre viszik az ügyet, ha nem állítják le az oldalt. Természetesen nem tartott sokáig, hogy eleget tegyenek a kérésnek. Nyilvánvaló, hogy nem szerettek volna 13 milliárd dolláros kártérítést fizetni. Az említett weboldal egyébként komoly infrastruktúrával rendelkezett a csalások terén: 11 hónapig működött, míg az Activision le nem állította. Ezalatt persze rengetegen vásárolhattak csalásokat az oldalon.

Kép: Yotube

Augusztus végén egy másik Warzone cheatkészítő webhely állította, hogy a Call of Duty kiadója felvette velük a kapcsolatot egy esetleges per miatt, ha nem távolítják el a csalásokat. Természetesen azt talán mindenki tudja, hogy a csaláskészítés igen jövedelmező üzlet, ám miután az Activision több oldalt leállított, egyes vásárlás csalódottak lettek, és pénzük visszatérítését követelte a csaláskészítőktől.

Most, hogy a Call of Duty: Black Ops Cold War megjelenése a küszöbön áll, az Activision határozott lépései egyre fontosabbak, ha azt akarják, hogy a játékot ne lepjék el a csalók.

Vajon sikerül nekik végleg visszaszorítani a hackereket?

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

×