Öngólt rúgott az Epic Games. A v14.10-es frissítéssel élesítettek egy opciót a játékban, aminek javítania kellett volna a teljesítményt. Nos, ez nem jött össze.

Az Epic Games úgy döntött, hogy visszavonnak egy új játékelemet a Fortnite-ból, ami gyakorlatban gondokat okozott a játék grafikájában.

Még a v14.10-es frissítéssel érkezett meg a „hi-rez textúrák” opciója, ami egyébként papíron pont, hogy javítani volt hivatott a Fortnite grafikáján. Ami viszont érdekes volt, hogy ugyan minden platformon bekapcsolható volt, csupán a PlayStation 4 és az Android platformokon működött.

Majd később kiderült, hogy ha nem használták az érintett játékosok a beállítást, akkor a PlayStation 4-es és az Androidos játékélmény rosszabb volt, mint kellett volna. A különböző grafikai beállítások szaggattak, a skálákkal csúnyább volt a Fortnite, mint kellett volna. A Fortnite Status Twitter oldal arra kérte a játékosokat, hogy amíg a fejlesztők dolgoznak a javításon, tartsák bekapcsolva a hi-rez opciót. Nem sokáig maradtak ennél a kérésnél, ugyanis mára már az összes platformról eltüntették a lehetőséget.

 

Mint kiderült, azért tett tönkre mindent az opció PS4-en, mert eredetileg csak Androidra készült a textúrákat feljavító lehetőség. Az Epic Games tehát visszatért a tervezőasztalhoz, s valószínűleg egy következő frissítésben láthatjuk majd viszont a beállítást. Reméljük, akkor már csak Android készülékeken.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×