Egy közvélemény-kutatás bebizonyította, hogy a nézők többsége csak külseje miatt követi a népszerű Twitch streamert.

A híres Twitch streamer, Pokimane elég érdekes időszakon van túl. Miután kisebb botrányba keveredett, egy hónapos szünetre ment, néhány nappal ezelőtt pedig visszatért a Twitchre. Még a szünet előtt az a hír terjedt, hogy Pokimane-nek pasija van, ami miatt jelentős mértékben csökkenni kezdett a nézőszám. A tartalomgyártót sokan azzal vádolták, hogy azt állította egyedülálló, csak azért, hogy ezzel is feliratkozót szerezzen. Ez persze sok kérdést felvetett, így

készült egy közvélemény-kutatás, ami bizonyítja, hogy sokan csak külseje miatt nézik a streamert.

Kép: Twitter

Az említett felmérést egyébként nemrég a Reddit oldalán tartották, melyben több ezer (4,1) Pokimane rajongó vett részt. Az egyetlen kérdés így szólt:

Hányan kedvelitek Pokimane-t a tartalom, és hányan a külseje miatt?

Kép: Reddit

A két válaszlehetőség tehát a „tartalom” és a „külső” volt. Ha Pokimane meglátja a kutatás eredményét, csalódottan veheti tudomásul, hogy a rajongóinak döntő többsége az utóbbit választotta. A kutatás szerint mintegy 3,5 ezren szavaztak a külsőre. Ehhez képest csak 608 rajongó mondta, hogy a tartalom miatt követi a streamet.

Természetesen ez „csak” egy Reddit közvélemény-kutatás, ami nem mutatja meg, hogy a teljes rajongótábor hogyan vélekedik. Mindenesetre jól reprezentálja, hogy valóban létezik egy réteg, mely kizárólag a külső miatt követi a streamert, ráadásul ezek jelentős része képes donate és feliratkozás formájában is kifejezni érdeklődését.

Pokimane egyébként hivatalosan szeptember 11-én tért vissza a Twitchre, a közvetítés alatt pedig átlagban 26 ezren nézték.

Te melyik táborba tartozol? Külső vagy tartalom?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×