Pedig csak kísérleti jelleggel fut egyelőre.

Akik gyakran tévednek a Twitch.tv oldalára, azoknak biztosan feltűnt egy új változtatás: hirtelen minden csatornán reklámba futunk egy idő után. Ez szokatlan lehet elsőre, de nem egy hibáról van szó, a Twitch vezetősége ugyanis úgy döntött, elsőként élesítik az új hirdetési rendszerüket, ami egyelőre tesztüzemben van még. Az új rendszer lényege, hogy akár épp stream közben is tudnak hirdetéseket játszani, függetlenül attól, hogy épp mi megy a streamben.

Ezzel több probléma is van, egyrészt a közvetítőnek nincs beleszólása a reklámszünetek időpontjába sem, így a stream továbbra is élőben megy tovább, emiatt pedig könnyen lemaradhatnak a nézők az izgalmas pillanatokról. Gyakorlatilag bármikor előbukkanhat a reklámfelület, ami mondjuk épp egy győzelem esetén is ugyanúgy megjelenik, ezzel pedig le is maradhatunk a győztes pillanatról.

A streamerek szerint mégis a legnagyobb gond az az, hogy elveszítik a néző-streamer közötti kapcsolatot egy rövid időre megszakad, emiatt sokkal többen dönthetnek a kilépés mellett, ami ugyebár nézőszámesést jelent. A tartalomgyártók továbbra is szeretnék, ha a reklámok kezelése az ő kezükben lenne.

A tartalomgyártók mellett a nézőknek sem tetszik az új rendszer, a fentebbi okokból kifolyólag. Arról nem is beszélve, hogy az eleve tolakodó reklámokat csípőből utálják az emberek. A jó hír, hogy a feliratkozókat nem érinti az új intézkedés, de a Twitch munkatársai is észlelték, a visszhangot, emiatt többször kiemelték, hogy minden visszajelzésre figyelnek és a jövőben ennek megfelelően fogják kialakítani a kész verziót. Reméljük az majd jobbra sikerül, ha a bevezetés mellett döntenek egyáltalán.

Kihívásra vágysz?

 

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×