A specifikációkat elnézve nem lesz okunk panaszra.

Noha nemrég érkezett a hír, hogy az RTX 3080 tesztek embargóját eltolták egy kevéssel, úgy fest, más is akad még az Nvidia tarsolyában. A jelek szerint hamarosan előállnak a legújabb középkategóriás kártyájukkal, ami akár még az AMD Nagy Navija előtt is debütálhat.

A Videocardz információ alapján a zöldek egy igencsak robusztus középkategóriás kártyát fognak piacra dobni, ami nem sokkal lesz lemaradva az RTX 3070-től. Memóriából 8 GB-ot kapott, CUDA magok tekintetében pedig 4864 egységgel szerelték az RTX 3060 Ti-t a pletykák szerint, ami túlszárnyalja még az RTX 2080 Ti-t is,  az előző csúcskártya ugyanis „csupán” 4352 CUDA maggal rendelkezik.

A kiszivárgott specifikációk / Kép: Videocardz.com

Egyedül az új kártya RTX teljesítménye miatt aggódhatunk kicsit, ugyanis azt a jelek szerint 152 Tensor maggal és 38 RT maggal szerelték, amiből kiindulva valószínűleg nem a Ray Tracing-beli tudásáért fogjuk kedvelni.

A jó hír, hogy a fogyasztása mellett az ára is jóval kedvezőbben alakulhat, mint az erősebb testvéreinek, a pletykák szerint 350-400 dolláros áron kezdhet majd az új kártya, azaz gyakorlatilag az RTX 3080 árának a feléért megkaphatjuk majd, ha igazak a híresztelések.

A specifikációkat látva RTX 2080/2080 Ti teljesítményre számíthatunk majd, ami 120 ezer forintos árcédula mellett igencsak jó vételnek ígérkezik. Az információ állítólag az Nvidia partnereitől érkezett, akik azt is elárulták, hogy október második felében indul majd meg a kártyák értékesítése. Nos, kíváncsian várjuk az Nvidia bejelentését…

https://www.facebook.com/groups/techinfohun/

×