A napokban ismét lehetett hallani a The Last of Us HBO adaptációjáról. Így hát úgy döntöttünk, megnézzük, hogy mit is lehet tudni róla pontosan.

Hosszú, kanyargós úton jutottunk el oda, hogy most azt mondhatjuk, az HBO élőszereplős adaptációt készít a The Last of Us című játékból. A Naughty Dog PlayStation exkluzív sorozata már az első végigjátszás során éreztette a játékosokkal, hogy akár a vásznon is sikeres lehet. Eleinte ugyanis mozifilmet akartak csinálni a kasszasikerből, ám ez semmiképpen sem akart összejönni. 2013 óta kerülgetjük a forró kását, ám most úgy tűnik, hogy az HBO lesz a megmentő. Nemrég ugyanis bejelentették, hogy sorozat készül a játékokból.

A történet

A sorozat alapjául a 2013-ban megjelent The Last of Us fog szolgálni. Vagyis a fiatal Ellie és a középkorú Joel történetét fogjuk viszontlátni. Természetesen mivel egy sorozatról beszélünk, a kreatív szabadság ebben az esetben is jól érzékelhető lesz. A készítők már jelezték, hogy ugyan az alapokat már megkaptuk a játéktól, a sorozatban bőven lesznek olyan jelenetek és karakterek, amiket és akiket még nem láthattunk a Naughty Dog játékában.

the last of us

The Last of Us – Naughty Dog

Craig Mazin, a projekt egyik vezetője a BBC-nek a következőképpen beszélt minderről:

„A változtatások, amiket eszközölni szeretnénk nem megmásítani fogják a történetet, hanem kibővíteni, színesíteni azt. Olyan történésekről beszélünk itt, amiket Neil Druckmannék anno kivágtak az alapjátékból, de úgy gondolták, hogy egy sorozatba viszont beleférnének.”

A készítők nem zárkóztak el attól, hogy a The Last of Us Part II történéseit is újból képernyőre vigyék. Azt mondták, hogy a további évadok elkészítésének lehetőségét fenntartják. Persze ez valószínűleg elsősorban attól is függ, hogy milyen fogadtatása lesz az első évadnak.

Mazin már megígérte Twitteren a rajongóknak, hogy Ellie szexualitásán nem fognak változtatni, ugyanis ez egy nagyon fontos eleme az alapműnek is.

Szereplők

Joel és Nikolaj Coster-Waldau

Ugyan még egyetlen karakter megformálóját sem sikerült megerősítenie az HBO-nak, szerencsére az internet mindig a segítségünkre van. A világhálón minden pletyka villámgyorsan terjed. Így, míg hivatalosan nincs szereplőlistánk, legalább el tudjuk képzelni, hogy kiket láthatunk majd a sorozatban.

A videojátékban Troy Baker kölcsönzi Joel hangját, ám az ő karaktere nem lenne a legmegfelelőbb az adaptációhoz. Így a rajongók csupán a véleményét kérték ki a színésznek, aki Josh Brolinnak örülne a legjobban Joelként. Két másik nagyágyút is megneveztek már, mint potenciális Joelt. A Trónok Harcából jól ismert Nikolaj Coster-Waldaut, valamint Hugh Jackman szerepeltetése is szóba került. Véleményem szerint Coster-Waldau lenne a legtökéletesebb választás a szerepre.

Kaitlyn Dever

Amikor még arról volt szó, hogy mozifilmként adaptálják a játékot, Maisie Williams lett megszellőztetve, mint Ellie megformálója. A szintén Trónok Harca alomból felemelkedett színésznő képességei nem kétségesek, viszont egyáltalán nem illene Ellie szerepébe. Ezt a rajongók is többször jelezték, így mikor az HBO bejelentette a sorozatot, a fiatal színésznő neve már nem került elő. Cserébe ott van Kaitlyn Dever, aki kiváló megformálója lehetne Ellie-nek.

Már csak azért is, mert az Uncharted 4 okán már dolgozott együtt Neil Druckmannel, aki nemcsak a játékot írta és rendezte, hanem Mazin mellett az adaptáció munkálatait is vezetni fogja. Dever mögött még nincs olyan impozáns háttér, mint Williams mögött, ám ha valakit érdekel, a Netflixre készült Hihetetlen című drámában megnézheti mire képes a hölgy.

Megjelenés

Számtalan lehetőség fennállt még egy fél évvel ezelőtt, aztán mindent átrendezett a COVID-19. Mivel a díjnyertes Chernobylt is jegyző Craig Mazin dolgozik Neil Druckmann mellett, így valószínűleg a minőség garancia lesz. Vagyis arra is lehet számítani, hogy a munkálatok eltartanak majd egy ideig.

Hatalmas húzóneve van a The Last of Us-nak a videojáték piacon, kár lenne kárt tenni a hírnevében azzal, hogy egy elkapkodott adaptációt sóznak rá a nézőkre.

Kép forrása: The Last of Us

A meg nem határozott megjelenési dátum helyzetében az is oroszlánrészt vállalt, hogy amikor az HBO megerősítette, hogy dolgoznak egy adaptáción, Druckmann még a The Last of Us Part II-n dolgozott. A játék júniusban került ki a boltok polcaira és kasszasiker lett. A történet miatt ugyan érték kritikák, de még így is a PlayStation egyik legkelendőbb címe lett.

Mindez tehát azt jelenti, hogy a készítőknek most bőven van idejük foglalkozni a sorozat elkészítésével, s remélhetőleg a koronavírus sem hátráltatja majd őket jobban.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×