A Sony állítólag berágott a Microsoft árazására.

Valószínűleg nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy a konzolgyártók az igazán nagy pénzt nem a hardvereladásokkal keresik meg, helyette a játékokból bejövő profitra építenek. Épp ezért néha kisebb, néha nagyobb mínuszt kell elkönyvelniük, a Microsoft pedig olyan árháborút indított, amire a Sony-nak is válaszolnia kell. A Gamereactor információi szerint épp ezért árcsökkentés mellett döntött a japán vállalat, hogy ezzel is kelendőbb legyen a piacon.

A hardvereladások eltörpülnek a digitális piachoz képest / Kép: Tweaktown

A jelentések szerint két verzió érkezik a PlayStation 5-ből is. Ezt az El Corte Ingles belső adatbázisából kiszivárgott információk is megerősítik, Spanyolország legnagyobb viszonteladóinál ugyanis feltűnt egy Aurea és egy Enigma fedőnevű PS5 duó.

Az előbbi 399 dolláros, az utóbbi pedig 499 dolláros árcédulával.

Ezek valószínűleg a digitális és a lemezes PS5 verziót takarják, ugyanis egyáltalán nem új, hogy a Sony fedőneveket alkalmaz a gépeinél:

  • Orbis – PS4
  • Neo – PS4 Pro
  • Morpheus – PSVR
  • Arc – PS Move

A PS4-hez képest közel 10-szeres ugrást jelent a PS5 / Kép: TweakTown

Ha átszámoljuk az árakat, akkor az olcsóbb PS5-ért 120 ezer forintot kell majd fizetni, a drágábbért pedig 150 ezer forintot kérnek majd. Ezek viszont a gyártó által megadott nettó árak, a hazai ajánlott végfelhasználói árak feltehetőleg  152 000 és 190 000 forint körül alakulnak majd. Ezzel szemben az Xbox Series S-ért mindössze 113 990 Ft-ot kell leszurkolnunk, de a drágább Xbox Series X is „csak” 184 990 Ft-ba kerül jelen állás szerint.

Ezzel még mindig az Xbox számít az olcsóbb konzolnak a piacon, de a Sony exkluzívai korábban is több vásárlót vonzottak be, kíváncsian várjuk, hogy ez alkalommal is sikerül-e megismételni a sikereket.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×