Az LPL-ben szereplő EDward Gaming csapatát súlyos vádak érték, melynek középpontjában egy szexuális zaklatás leplezése áll.

Annak ellenére, hogy az EDward Gaming idén csak nyolcadik helyen végzett, komoly előtérbe került a sajtóban. Számos Worlds szereplés és bajnoki győzelem mellett, most egy kevésbé kellemes téma miatt kerültek középpontba. Egy hétvégén már csak ex-kollegina ugyanis azzal vádolja az orgot, hogy az EDG megpróbálta lefizetni, hogy egy szexuális zaklatás nyomát eltüntessék.

Az egykori EDG alkalmazott a kínai social média felületein osztott meg képeket és beszélgetéseket, melyek közte és az EDG menedzsmentje között zajlottak. A hölgy jelentős szerepet töltött be az EDward Gaming által publikált tartalmakban, és az egyik operatőr egy éven át folyamatosan molesztálta.

Az operatőr sokszor bepróbálkozott a hölgynél, melyről egy rövid felvételt is megosztott.

Az EDG természetesen válaszolt az őket ért vádakra. Volt munkatársuk az ott tartózkodása alatt semmilyen bizonyítékot nem tudott felmutatni, így nem indult eljárás az üggyel kapcsolatosan. A benyújtott felvételek nem számítanak bizonyítéknak arra, hogy bármi is történt volna, és az utalt pénz szimplán a videós csapatnak kijáró bónuszként könyvelték el.

Egyelőre a Riot nem kommentálta az ügyet, de egyik LoL játékos, vagy edző se összeköthető a zaklatással. Reméljük, hogy az EDG-nek nem kell eladnia az LPL szpotját, csak úgy, ahogy anno az Echo Foxnak kellett.

Ezt olvastad már?

Biztosan készül még Spirit Blossom-szerű crossover esemény a jövőben

×