A Tencent anti-cheat csapata mostanában a maximumon pörög.

Nemrég írtunk róla, hogy augusztus utolsó hetében közel 2,3 millió csalót szórtak ki a Tencent munkatársai. A rossz hír, hogy azóta sem javult sokat a védelem, a cheaterek száma egyszerűen elkeserítő. A kínai cég viszont továbbra is kőkeményen küzd a csalók ellen, ezúttal is több, mint 2 millió cheater fiókját bannolták végérvényesen.

Egész pontosan 2 245 936 fiókkal lett szegényebb a PUBG Mobile világa. Ez az elképesztő mennyiség pedig mindössze 7 nap alatt jött össze.

A szeptember 4 és 10-e közötti kitiltásokat vették számba. Az előző héten 1 838 223 fiókot tiltottak, előtte pedig 2 273 152 főt buktattak le. Ezek után lehet tippelni, hogy mennyien is csalnak a PUBG Mobile berkein belül, de talán jobb bele sem gondolni.

A statisztikák szerint:

  • a kitiltott csalók 52%-a használt x-ray-t, azaz wall hacket. Ez pedig azt jelenti, hogy a falonátlátás továbbra is a legnépszerűbb csalás a piacon.
  • Második helyen áll 23%-kal az aim hack, azaz amikor a csalóknak céloznia sem kell, mert a program végzi ezt el helyettük.
  • Harmadik helyen 8%-kal a speedhackerek következnek.
  • Negyedik helyen, 6%-kal az egyéb csalások állnak, ide sorolandó a másokat kifagyasztós illetve hasonló okosságok.
  • Ötödik helyen, 6%-kal pedig a textúrát módosítók állnak.
  • Legutolsó helyen 5%-kal a sebzést módosító játékosok zárják a sort

Az új anti-cheat immáron nem csak képeket küld tovább, hanem videós bizonyítékot is küld a játékos készülékéről közvetlenül a fejlesztőknek, ahol aztán könnyedén el tudják dönteni, hogy valóban csalt-e az illető.

Jól jönne pár PUBG-s cucc? Nézz szét a leet.hu webshopban:

×