Természetes élőhelyükön kapták le őket.

Az utóbbi évek várva-várt videókártya-csatái végre az orrunk előtt zajlanak. Ezúttal ismét az Nvidia a címtartó és az AMD a zöld oldal kihívója, noha a vörösek még mindig titkolóznak az új kártyáikat illetően, amíg az Nvidia már kiterített lapokkal várja a visszacsapást, egyelőre eredménytelenül. A hivatalos leleplezés dátumát már nemrég elárulta az AMD, ennek megfelelően jól tudjuk, hogy van valami a tarsolyukban. Az első kép pedig elő is került, amin a Nagy Navi működés közben látható.

A titokzatos fejlesztői példány a kínai Bilibili fórumon tűnt fel, ahol a készítő nem fűzött különösebb kommentárt a képe mellé. A kártya a jelek szerint 16 GB-nyi memóriát tartalmaz, de csupán GDDR6-os modulokról lehet szó, a HBM-et a jelek szerint elvetette a cég. A szakértők szerint ráadásul 256 bites memória busz gondoskodik a kommunikációról, ami szintén alulmarad az Nvidia által használt 384 és 320 bites buszaihoz képest. Majd éles versenyben úgyis kiderül, hogy mekkora a különbség a két rivális kártyája között, de mi így látatlanban most az Nvidiára voksolnánk.

Mindeközben az Nvidia csúcs kártyáját, az RTX 3090-est is lekapták egy PC-ben. Ezen látható, hogy a gyártó által kiadott referenciapéldány mekkorára is nőtt a korábbi generációkhoz képest.

Az biztos, hogy vásárlás előtt mindenkinek le kell majd mérnie a gépházát, hogy biztosan ne érje kellemetlenség.

Forrás: Videocardz.com

https://www.facebook.com/groups/techinfohun/

×