Az ESL és a Valve bejelentette a novemberi CS:GO Rio Major 2020 elmaradását, a koronavírus-járvány miatt. Ezzel együtt foglalkoznak a közelmúltbeli csalásokkal is.

Íme még egy fontos és jelentős esemény, mely a koronavírus-járvány miatt hiúsul meg. Úgy tűnik, még mindig nincs vége a 2020-as év rossz híreinek. Ahogy arról az ESL beszámolt, egészen idáig számos alternatív lehetőségen dolgoztak, hogy a versenyt meg tudják tartani, ám a jelenlegi globális helyzet ezt nem teszi lehetővé.

A CS:GO Rio Major 2020 elmarad, a jegyeket a Valve egytől-egyik visszafizeti.

Természetesen amint biztonságosan megtartható lesz az esemény az arénákban, akkor bejelentenek egy új dátumot. Ettől függetlenül az online Regional Major Ranking (RMR) eseményeket megtartják.

A Valve az edzői csalások kapcsán is döntésre jutott

A Valve ezzel együtt megragadja az alkalmat, hogy foglalkozzon a közelmúltbeli hírekkel, miszerint több CS:GO edző kihasznált egy spectator bugot, melyet csalásra használtak a versenyek során.

„Azon csapatok RMR pontjai, melyek diszkvalifikálva lettel a versenyek alatt a hiba kihasználása után, vissza lesz állítva” – jelentette be a Valve.

Ezzel együtt persze a Valve a továbbiakban is úgy gondolja, hogy az edzők számára mindig csábító egy online esemény során, hogy valamelyest befolyásolják a mérkőzést. Így azon is elgondolkodnak, hogy korlátozzák az edzők szerepét.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×