A LADbible olvasóinak közvélemény-kutatása megmutatta, hogy a gamerek több mint kétharmada inkább PS5-öt vásárolna, mint Xbox Series X-et.

Természetesen bármennyire is gondolja valaki feleslegesnek, évtizedek óta tombol a konzolháború. Hamarosan a negyedik forduló is elindul, hiszen év végén szépen elstartolnak a legújabb Microsoft és Sony konzolok.

Egy felmérés azt jelzi, hogy jelenleg többen szeretnének PS5-öt maguknak, mint Xbox Series X-et.

A LADbible közvélemény-kutatásában összesen 7500-an vettek részt. Mint kiderült: a válaszadó gamerek 65 százaléka azt mondta, hogy inkább PS5-öt vesz majd, Xbox helyett. Nos, egyelőre úgy tűnik, hogy a két konzol nagyjából egy időben jelenik meg, mindkettőre igen izgalmas játékok várhatók.

A felmérés alapján tehát a PS5-re mintha többen kíváncsiak lennének. Közben kiderült, hogy a Series X és S november 10-én érkezik. Tekintve, hogy a PS5-nek pedig még nincs hivatalos megjelenési dátuma, sem pedig ára, igen meglepő az eredmény.

Kép: IGN

Mitől kívánatosabb a PS5 a felmérés szerint?

„A PlayStation mindig első számú lesz. Igen, az Xbox erősebb konzol, de ez nem jelent semmit. A Sega Genesis is erősebb volt, mint a NES, amikor kiadták, de hol van most a Sega?” – írta az egyik szavazó.

„A konzolháborúk évek óta léteznek, de nem a hardver, hanem a játékosok számítanak” – írta egy másik.

Persze született olyan vélemény is, miszerint a Sony PS mindig első lesz, illetve olyan is, aki szerint az igazi gamerek PC-n játszanak. Nos, hogy végül melyik konzolból fogy többet annak megjelenésekor, hamarosan kiderül, ugyanis nincs már olyan messze az év vége.

Te melyik konzolt választod?

https://www.facebook.com/groups/techinfohun/

×