Avagy mitől lesz gamer rágó egy rágó?

Elsőre a legtöbben biztosan felkapják a fejüket a gamer rágó hallatán, pedig egyáltalán nem az ördögtől való ötlet a játék és a rágó összekapcsolása. A világ egyik legnépszerűbb perifériagyártója nemrég összeállt a rágógumijairól ismert Wrigley’s-zel és megalkották a RESPAWN rágót, amivel kifejezetten a gamereket célozták.

A rágógumit 3 különféle ízben érhetjük el: a mentolos, a trópusi puncs, illetve a gránátalmás görögdinnye mixek közül válogathatunk. A minimum rendelhető mennyiség 10 doboz, ez 150 darab rágót tartalmaz, amiért a Razer 27,99 dollárt, azaz 8500 forintot kér. Ez azt jelenti, hogy egyetlen rágógumiért 56 forintot kell kifizetnünk, ha nem vesszük figyelembe a szállítási költséget.

A jól csengő név ellenére viszont nem egy vadiúj termékről van szó, csupán a Wrigley’s-féle 5 kapott egy új külsőt, amit immáron a Razer shopjában is árusítanak. Biztos van, aki ezért hajlandó szép kis felárat kicsengetni, de azért kíváncsiak vagyunk, hogy milyen sikere lesz az újdonságnak.

Na de mégis mitől gamer egy rágó?

Legyinthetnénk ezúttal is, hogy a szokásos marketing trükkről van szó, de valójában simán beleillik a gamer termékskálába a rágógumi is. Kezdjük az alapoktól: alapvetően azt nevezzük gamernek, ami elősegíti a játékot, beszéljünk itt a gamer székekről, amelyekben több óra játék után sem fáradunk el olyan könnyen, emellett a deréktámasznak köszönhetően a helyes testtartás miatt sem kell aggódnunk, persze ez abban a helyzetben áll fenn, amikor rendeltetésszerűen használjuk az adott eszközt.

A gamer energiaitalok esetén is ez a helyzet, hiszen ha félretesszük az ital káros hatásait, valóban jobban tudunk összpontosítani, ami mondjuk egy online fps-nél igencsak jól jöhet. Ezzel a gyártó a gamereket célozza, amivel nincs is semmi gond, hiszen ezek a cégek mindig próbálják követni a trendeket és még a vak is látja, hogy mennyivel általánosabb lett az, hogy valaki videójátékokkal játszik szabadidejében és végre eltértünk oda, hogy nem ciki a gaming.

Visszakanyarodva az eredeti témához, itt is arról van szó, hogy a játékunkat könnyíthetjük meg a Razer legújabb rágójával. Ettől függetlenül persze lehet továbbra is szórni az átkokat a gamer termékekre, de alapvetően nem egy baromságról van szó.

Oké, de mi köze a rágónak a játékokhoz?

A rágózás egészséges, a fogorvosok ajánlása szerint napi 3-4 alkalommal érdemes rágót ragadnunk, viszont maximum 15 percnél nem érdemes több időt rágózással tölteni. Egyik fő tulajdonsága, hogy remekül levezethető vele a stressz, épp ezért már az első világháborúban is alkalmazták már a fronton lévő katonák feszültségoldására.

Ezen felül a folyamatos szájmozgás hatására fokozódik az agy vérellátása, ami segíti a koncentrációt. Épp ezért ideális társunk lehet a rágó (legyen az akár a Razeré), ha egy horror címmel, vagy rage game-mel játszunk, de a stratégiai játékokban, sőt a taktikai fps-ekben is jótékony hatással lehet a teljesítményünkre a rágózás. Nem mellesleg néhány kísérlet még azt is kimutatta, hogy a rágózás jó hatással van a rövid-, illetve hosszútávú memóriára.

A rágózás pozitív hatásai

Az imént felsoroltakon túl további jótékony hatásai is vannak a rágózásnak, többek között megtisztítja a fogakat a lepedéktől, megelőzi a fogszuvasodás kialakulását, arról nem is beszélve, hogy üde leheletet biztosít. A diéta esetén bizonyítottan csökkenti a kalóriabevitel iránti igényt, csökkenti a savképződést, megőrizve így a száj egészséges PH értékét.

Sőt, a cukormentes rágók esetén akár fogyhatunk is, ugyanis az állkapcsunk mozgásával is kalóriákat égetünk el, ami intenzív rágás esetén túlmutathat a light rágókban található 4-5 kalórián.

Nem érdemes túlzásba vinni

Mint mindennek, a rágózásnak is vannak negatívumai, többek között épp ezért sem szabad túlzásba vinni. Amennyiben nem tartjuk be a 15 perces szabályt, akár az állkapcsunk is elmozdulhat vagy kilazulhat, továbbá a folyamatos rágózás következtében túlzott gyomorsavat termelhet szervezetünk, ami egészségkárosító hatással járhat. Épp ezért nem érdemes túlzásba vinni a rágózást sem.

Te tudod, hogy mi lapul Mystery Gamers Packben?

×