Új kihívók a felső házban.

Ha szintetikus benchmarkról van szó, akkor elsők között szokott felmerülni az AnTuTu neve, ami nem véletlen, hiszen már az elsők között szállították a benchmarkokat az Androidos közösségnek. Azóta is töretlen népszerűséggel büszkélkedhetnek. A cég szokásához híven ezúttal is kiadott egy összesítést, amiben a legerősebb Androidos telefonokat emelték piedesztálra.

Alaposan átrendeződött a mezőny az előző hónaphoz képest, ez pedig nem véletlen,

ugyanis a telefonos piac folyamatosan változik. Gyakorlatilag annyi új modellt dobnak piacra manapság, hogy képtelenség követni. Elég, ha csak a Xiaomi modelljeire gondolunk: ott a Redmi 9, a picit nagyobb Redmi Note 9, a Redmi Note 9S, a Redmi Note 9 Pro és a Redmi Note 9 Pro Max. Ezek pedig mind pár hét eltéréssel érkeztek meg. Az ASUS új ROG Phone-ja pedig ismét jött, látott és meghódította a gamerek szívét, ezzel együtt a legerősebb telefonok közé is sikerült felküzdenie magát, ám így sem sikerült az első helyen végeznie.

Íme a toplista:

  1. Xiaomi Mi 10 Ultra
  2. IQOO 5
  3. ROG Phone 3
  4. Xiaomi Black Shark 3S
  5. Vivo X50 Pro+

A Xiaomi nem hagyta, hogy a Redmi K30 Pro túl sokáig domináljon, ezért a Xiaomi Mi 10 Prónál is egye erősebb készüléket dobtak a piacra, az Mi 10 Ultra személyében, amit a gyártó 16 (!!!) GB-nyi memóriával és 512 GB tárhellyel szerelt. A készülék szíve természetesen a csúcs Snapdragon 865, aminek a gyártó a hűtésére is alaposan odafigyelt, így sikerült elérniük 646 730 pontot az AnTuTu v8 benchmarkjában.

A Vivo almárkája hazánkban kevésbé ismert, viszont az Iqoo 5 még a Rog Phone 3-at is maga mögé utasította, pedig a papírforma szerint az ASUS telefonjának kellett volna hoznia a prímet, ugyanis ebbe a leheletnyivel erősebb Snapdragon 865 Plus-t szerelték, ami magasabb órajelre képes, mint a sima 865-ös Snapdragon.  A negyedik helyen következik a Xiaomi saját gamer márkája, a Black Shark, ezt pedig a Vivo X50 követi soron.

6. OPPO Find X2 Pro
7. OPPO Find X2
8. Xiaomi Mi 10 Pro
9. IQOO Neo3
10. Redmi K30 Pro

A korábbi csúcstartó OPPO Find X2 Pro mára már a 6. helyre csúszott vissza, amit a sima Find X2 modellje követ. A Xiaomi Mi 10 Pro és Redmi K30 Pro is tartja még a helyezését, ám érdekes módon megfordultak az erőviszonyok, hiszen amíg az előző hónapban a Redmi K30 Pro volt előrébb, addig az Mi 10 Prónak sikerült ezúttal előrébb törnie. Mindez valószínűleg a szoftveres optimalizációknak köszönhető.

Közben pedig továbbra is várjuk, hogy a Samsung is végre felkerüljön a listára, ha már az áraikkal olyan magasra képesek lőni…

Épp akciós a Mystery Gamers Pack a Leet.hu webshopban:

×