Rengeteg pletyka és félretájékoztatás után a CD Projekt Red tisztázta a zűrzavart a Cyberpunk 2077 mikrotranzakcióival kapcsolatban.

Mivel közeledik a Cyberpunk 2077 november 19-i megjelenése, a rajongók alig várják, hogy többet tudjanak meg a játékról. A játék a piac egyik legbonyolultabb és legrészletesebb RPG-jének ígérkezik, fantasztikus sci-fi világgal. Közben az utóbbi időben a fejlesztők elhintették, hogy a cím mikrotranzakciókat is tartalmaz majd, ami után számos félrevezető pletyka és spekuláció látott napvilágot.

A fejlesztők most egyszer és mindenkorra tisztázták a helyzetet.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Adam Kicinksi elnök a cég hivatalos közleményében jelentette be, hogy a Cyberpunk multiplayerben olyan megvásárolható tartalmat terveznek, melyet mindenki örömmel vásárol meg. Igyekeznek olyan megoldást találni, ami miatt az emberek nem érzik azt, hogy pay-to-win lenne a játék.

Ezt aztán sokan félreértették, és azt hitték: a single player játék kap majd mikrotranzakciós felületet. Emiatt sokan fel is háborodtak, sőt hazugnak nevezték a kiadót.

Kép: Youtube

Pedig a CD Projekt RED kijelentette, hogy az egyjátékos Cyberpunk 2077-ben nem lesz semmiféle mikrotranzakció. Mindenki megnyugodhat!

„Semmi sem változott. A Cyberpunk 2077 egy single player játék, nulla mikrotranzakcióval. Egyszer kell érte fizetni. Semmi trükk. Ne higgyetek a clickbait cikkeknek. A Cyberpunk multiplayer / online, amely külön projekt, mikrotranzakciókat tartalmaz majd, de ezt már egy évvel ezelőtt elmondtuk” – írták most a Twitteren.

Amikor a játék majd multiplayer kiegészítést, kap akkor lesznek mikrotranzakciók, ám hogy milyenek, azt nem lehet tudni. Valószínűleg kozmetikai kiegészítőket kapunk. Persze mindig lesznek olyanok, akik ellenezni fogják a mikrotranzakciók bevezetését a multiplayer módokba, a legnépszerűbb játékok viszont bizonyítják, hogy a rendszer működik. A Call of Duty, vagy a PUBG Mobile rekordbevételt tudhat magáénak a mikrotranzakcióknak köszönhetően.

Aki tehát azt gondolta, hogy a CD Projekt RED lehúzást tervez, akkor téved. A multiba elvileg olyan termékek lesznek megvásárolhatók, amikért örömmel adunk pénzt – legalábbis a fejlesztők szerint.

A Cyberpunk 2077 2020. november 19-én jelenik meg, végre.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×