Avagy melyik rang felel meg a másiknak.

Valószínűleg már akkor görcsbe rándult a Valve gyomra, amikor a Riot bejelentette, hogy dolgoznak egy titkos új kompetitív fps-en. Azóta tudjuk, hogy nem hiába tartottak a Projekt A-tól, ami végül Valorantként debütált. A casual gamerek csakúgy felkapták a játékot, mint a profik, noha a COVID-19 járvány most meggátolja a nagyobb LAN rendezvények szervezését, ettől függetlenül a Valorant él és virul. Rengeteg játékos épp a Counter-Strike: Global Offensive-ből érkezett, épp ezért kíváncsiak annyian arra, hogy mi a különbség a Valorant és a CS:GO rangjai között.

Ez már önmagában azért sem egyszerű feladat, mivel amíg a CS:GO-ban 18 rangot különböztetünk meg, addig a Valorant esetén ez a szám 22-re rúg. Ennek megfelelően nem lehet azt mondani, hogy egy-egy rang pontosan melyik másiknak is felel meg, viszont a játékosok egy egész ötletes módszerrel próbálták feltárni a hasonlóságokat. Az Esport Tales és a CS:GO Stats azon adatbázisát hasonlították össze, amelyikben az összes játékos rangeloszlását vizsgálták. Az így kapott százalékos eloszlásokat szimplán növekvő sorrendbe rendezték és így kaptuk az alábbi képet:

A fentebbi összehasonlítás alapján a Valorantban a Gold 1, a CS:GO Gold Nova 2 rangjához mérhető, a Valorant Platinum 1-e pedig a CS:GO Master Guardian 1 (1 AK/kala) szinthez van a legközelebb. Érdekes módon a CS:GO Global Elite-jét a legnehezebb megszerezni a fentebbi adatok szerint, ez nagyjából a Radiant ranggal van egy szinten.

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×