Gaming

Öt játék, amiből fantasztikus filmet lehetne készíteni

Hollywood, és úgy általánosságban a filmipar időről időre rátekint a videojáték-piacra, s potenciális lehetőségeket keresnek arrafelé. Számtalan játékból készítettek már filmes adaptációt, ott volt például legutóbb Sonic, vagy éppen Pikachu kalandja.

Többnyire nincsenek jó véleménnyel az ilyen jellegű filmekről azok, akik látták őket, az említett két karakter filmje mégis meglepően jól teljesített. De nagy várakozás övezi a Mark Wahlberg és Tom Holland főszereplésével hirdetett Uncharted-mozit is. Szépen ismét elkezdett mocorogni valami a filmgyárban és most ismét adnak egy esélyt a videojátékos sztoriknak. Amik, véleményem szerint, ha értő kezekbe kerülnek, valószínűleg jól is fognak teljesíteni a mozikban.

Kép forrása: comicbook.com

Mert, hogy valószínűleg sokan egyet fognak érteni velem, temérdek potenciális kasszasiker található a videojáték-piacon.

Úgy döntöttünk, hogy kicsit beleássuk magunkat a játékok világába és kihalászunk pár történetet, amit szívesen viszontlátnánk a nagy vásznon. A lista szubjektív és a teljesség igénye nélkül készült, ugyanis sikerült annyi címet összeválogatni, hogy valószínűleg egész héten gépelném a szöveget. Valószínűleg a jövőben még születik majd ehhez hasonló lista, mert bőven van miről írni, ha filmadaptációs lehetőségekről beszélünk. Könnyen el tudom képzelni, hogy platform exkluzív szemszögből is meg fogjuk majd egyszer környékezni ezt a témát.

A következőkben felsorolunk öt olyan videojátékot, amiknek úgy gondoljuk, hogy történetük megállná a helyét a filmes világban is. Igyekeztünk a lehető legszélesebb körből meríteni, reméljük egy-egy cím a ti listátokon is fent pihen.

God of War

 

Már itt a lista elején ellövöm a tutit, Kratos története ugyanis évek óta mozgatja a filmes agyakat is. Főleg azóta, amióta megérkezett PS4-re a legújabb verzió, ami jó pár évvel a görög történetszál után játszódik, északon. Ha rajtam múlna, akkor az idősebb Kratos és kisfia történetét dolgoznám fel mozifilm formájában. Ha ezt sikerrel tudnák venni a készítők, akkor esetlegesen el lehetne gondolkodni egy előzmény trilógián, ami a fiatal, vérszomjas harcost és „beugrós” háború istenét helyezné a középpontba.

Splinter Cell

Sam Fisher egy legendás karaktere a videojátékoknak. A Tom Clancy’s sorozat sokat köszönhet a Splinter Cell játékoknak, s így mi játékosok is sok élményt köszönhetünk nekik. Onnan is érezhető, hogy mekkora hatással van Fisher karaktere a mai játékosokra, hogy újonnan az ügynök már a Rainbow Six Siege-ben is játszhatóvá vált.

Forrás: IGN

Többször futottak már neki az adaptáció ötletének, ám ténylegesen még sosem készült el egyetlen Splinter Cell film sem. Jó lenne, ha ez a jég egyszer megtörne és valaki kihozná az alapanyagból a maximumot.

Mass Effect

A Star Wars és a Star Trek filmek hatalmas rajongóbázissal rendelkeznek, ám ez elmondható az ElectronicArts nagy sikerű sci-fi játékáról is. A világ nagyszerű, a karakterek szerethetők és élőnek hatnak, vagyis nem kellene sokat foglalkozni az alapanyaggal, hogy „mozikészre” varázsolják. Biztos vagyok benne, hogy sokan jegyet váltanának erre az űrkalandra.

Jak and Daxter

Eddig csak és kizárólag élőszereplős mozilehetőségeket említettünk, ám a Ratchet és Clank-film után tudjuk jól, hogy animációs téren is érdemes elgondolkodni. Ha már a PlayStation 2 egyik legendás duója kapott egész estés filmet, úgy gondolom, hogy a másik ikonikus duó is megérdemelne egyet. Daxter mind a mai napig az egyik legszórakoztatóbb videojátékos karakter, akit valaha készítettek, Jak pedig egy tökéletes főszereplője lehetne egy humorral teletűzdelt akció-kalandfilmnek.

Bioshock

Sokáig gondolkodtam azon, hogy a horror kategóriába a Dead Space, vagy a Bioshock kerüljön, ám végül az emészthetőbb variánst választottam. A Bioshock története lehengerlő, biztos vagyok benne, hogy Hollywood minőségi anyagot tudna készíteni belőle, ha elegendő pénzt kapnának a készítők a projektre. A sötét, komor hangulatot pedig biztosan díjazná a thriller, vagy éppen a horror közösség.

Cloud

Korábbi cikkek

Több milliárd, a Chrome inkognitó módjában gyűjtött adatot töröl a Google

Bódi Dániel 2024.04.03. - Nem egy párhuzamos dimenzióban, hanem a mi valóságunkban "nyertek meg" egy…

1 óra telt el azóta...

Ezekkel a játékmódokkal startol a Warzone Season 3: itt a Rebirth Ranked

2024.04.03. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

2 óra telt el azóta...

Sosem volt még ilyen olcsó hazánkban az RTX 4070 Super, de nem árt sietni

2024.04.03. – Az Nvidia 2024 januárjában jelentette be a "Super" kártyáit. A 4070 Super és…

3 óra telt el azóta...

Tovább nehezítik a Counter-Strike 2 skin cseréket, rengeteget kell várni

2024.04.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még…

3 óra telt el azóta...

Előbb érkezhet a PCIe 7.0, mint gondoltuk: ezért szólhat igazán nagyot

2024.04.03. – Manapság, ha a PCIe csatlakozó kerül szóba, akkor leginkább két szabvánnyal találkozhatnak a…

3 óra telt el azóta...

Több mint 20 Warzone fegyvert érintenek a Season 3 nerfek, buffok

2024.04.03. – A Warzone játékosok közel két hónapja élvezhették már a Modern Warfare III és…

4 óra telt el azóta...