Meglepően jó akcióval állt elő az Aldi.

A német hipermarket egy újabb áruházat nyitott kis hazánkban, ennek örömére pedig nyitási akciókkal is készültek. Ezek között nekünk szemet szúrt a cég gaminghez is használható MEDION AKOYA P67065 névre hallgató konfigurációja, az  újranyitási akciónak köszönhetően ugyanis féláron hozhatjuk el a középkategóriás PC-t.

Persze nem egy egyedi dizájnnal megáldott konfigurációról van szó, így az RGB fényáradatot már most el kell engednünk, ettől függetlenül akár a jövőben bővíthetjük majd a gépet egy jobb videókártyával vagy akár több háttértárral. A gépház méretei viszont korlátozótényezők lehetnek, így érdemes ezzel is számolni. A rossz hír, hogy kizárólag a váci áruházban lesz elérhető féláron a termék, szeptember 10-én, csütörtökön.

Hardver

A gép lelke egy Intel Core i5-9400F, aminek órajele akár 4,1 GHz-ig képes boostolni és tökéletesen beleillik a mai középkategóriába,  a konkurens megoldások közül pedig az AMD Ryzen 5 3600-zal verseng. Ezt egy 6 GB-os Nvidia GTX 1660-nal fejelték meg, amivel a legmodernebb játékokat is futtathatjuk FullHD mellett, az esport címeknél minimum grafikai beállítások mellett pedig nyugodtan számolhatunk a 144 fps-re.

Memória tekintetében 16 GB-nyi 2666 MHz-es DDR4 modullal látták el, szóval emiatt sem kell aggódnunk. A játékokat az 1 TB-os SSD-n tárolhatjuk majd, aminek pontos típusát sajnos nem adta meg az áruház, viszont jó hír, hogy egy PCIe példányról van szó, ami miatt magasabb átviteli sebességekre számíthatunk. Ráadásképp pedig egy hivatalos Windows 10 Home is jár a gép a mellé, így az operációs rendszer miatt sem kell aggódnunk.

Megéri?

Az eredeti 300 ezer forintos árcédula egyértelműen túlzás, annyiért már egy bőven jobb konfigurációt állíthatunk össze. A 150 ezer forintos árkategóriába viszont már sokkal jobban mutat ez a hardveregyüttes. Jó, persze a gépházba valószínűleg senki sem fog beleszeretni, de úgy kell erre a gépre is gondolni, mint a Toyota Prius-ra. Az alapfeladatait tökéletesen ellátja, mellé teljesen jó a teljesítménye is és még nem is drága. Ha összeszámoljuk, hogy mennyibe kerülnek a hardverek, már úgy is hamar elérjük a 150 ezer forintot.

Annak, aki konzol-közeli áron akar egy jó gépet, annak remek választás lehet!

A processzor és a videókártya önmagában 140 ezer forintot tesz ki az összköltségből, alaplapról, memóriáról, ssd-ről, tápegységről pedig még szó sem esett. A Medion Akoya ezen felül egy remek középkategóriás konfig, ami miatt 3 évig nem kell aggódnunk, már csak a garancia miatt sem.

Az ajánlatot erre találjátok

Teljesítmény

 

A teljesítménnyel garantáltan nem lesz probléma, hiszen a legújabb játékok is gond nélkül futnak FullHD felbontás mellett. Persze nem kimaxolt grafikával kell próbálkozni, ennek megfelelően a medium-high beállítások között átlagban számíthatunk a 60 fps-re még az olyan AAA címek esetén is, mint a Far Cry New Dawn vagy a Sekiro Shadows Die Twice.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×