Az Epic és a Steam webáruházában is érdemes most elmerülni.

Már szinte teljesen az életünk részévé váltak az Epic Games ingyenes játékadagjai. Még belegondolni is félelmetes, hogy mennyi pénzbe fájhatott nekik ez a start óta, de ha szembe akarnak szállni a Steammel: nincs mese, menni kell előre. Jó híreket kaptunk, ezúttal két teljesen ingyenes játék is debütált az Epic platformján, de a Steam is tartogat egy kis meglepetést.

Spellbreak

Egy újabb cím, amit a konzolos ismerősökkel is nyugodtan ki lehet próbálni, a PC mellett ugyanis Xbox One-ra, PlayStation 4-re és még Nintendo Switch-re is megjelent a Spellbreak. A játékban egy varázslót alakítunk, a mérkőzések során pedig különböző varázskombókkal kell felülkerekednünk az ellenfeleinken.

 

Első ránézésre elég Fortnite-szerű, de az is vessen rá egy pillantást, aki menekül a battle royale címektől, ugyanis a fejlesztők alaposan átgondolták az eredeti koncepciót.

Erre található a játék

Diabotical

A Diabotical képes visszaröpíteni a ’90-es évek shooter dominálta világába, a készítők ugyanis egy ízig-vérig Quake klónt dobtak össze, mármint ami a stílust illeti. A forma persze jóval barátságosabb, itt nincsenek véres katonák/szörnyek, de 2020-at írunk, itt pedig nem kell mindent olyan véresen komolyan venni. Őszintén szólva kicsit ironikus, hogy milyen barátságos karakterekkel lövik egymást halomra.

 

A TDM/DM-en túl egyedi játékmódok is várnak, többek között a speedrun, vagy ahogy itt hívják: „time trials”-ra is lehetőségünk van. A legjobb pedig, hogy free-to-play a játék, azaz bármikor tehettek egy próbát vele, persze csak ha tetszik a koncepció.

A játékot erre találjátok

+1 GameGuru

A GameGuru kicsit kilóg a sorból, ugyanis se nem free-to-play, sem pedig egy előre kreált játékról van szó. Itt épp a játék megalkotása a fő cél, amit egyébként egy játéknak is fel lehet fogni, elvégre alkotni mindig öröm. Egy eléggé leegyszerűsített motort kapunk, tele modellekkel és textúrákkal, az pedig hogy miről fog szólni a játék: csak rajtunk áll. A világot, a játékmódot és az ellenfeleinket is mi határozhatjuk meg a GameGuru színfalain belül.

 

Az igazán ügyes kreátorok pedig akár pénzt is kereshetnek a játékukkal, tekintve hogy a Steamen egyre több az indie cím, de persze ingyen is ki lehet tenni a produktumot az érdeklődők számára.

Ma pedig ingyen behúzható a Steamről

Érdemes sietni, az akció ugyanis 17:00-ig tart.

Jó játékot kívánunk mindenkinek!

×