Egy Sony szabadalom alapján a kedves, ám igen régi hordozható PlayStation valamilyen módon kompatibilis lesz a PS5-tel.

Bár közel sem fogyott annyi belőle, mint a versenytársából, a Sony mégis nagy sikert aratott hordozható játékkonzoljával, a PSP-vel. A Sony sok évig támogatta a konzolt, ezalatt pedig több mint 80 millió darabot sikert belőle eladni.

Most úgy tűnik, hogy a elő lehet kaparni a PSP-t a szekrényből, mert egy szabadalom alapján kompatibilis lesz a PS5-tel.

Nemrég ugyanis közzétettek egy még januárban beadott Sony szabadalmat, mely tartalmaz egy képet,  ami különféle PS5 kiegészítőket és perifériákat mutat be. Ezek mind kompatibilisek lehetnek a PS5-tel. A perifériák között szerepel persze a billentyűzet, az egér, a Move kontroller, a PlayStation VR headset, a PlayStation Camera és a PSP is. Sőt, a szabadalom szövege megemlíti a PlayStation Vitát is.

 

Mire jó a kompatibilitás?

Az egyik opció lehet a távoli játék funkció. Talán sokan nem tudnak róla, de sok PS4 játékot lehet játszani PlayStation Vitán, távoli játékkal. Sajnos mivel a Sony 2019-ben befejezte a Vita támogatását, kissé furcsa lenne, ha a PS5 esetében visszahozná a támogatást.

Sőt, azt is tudjuk, hogy a kifejezetten PS5-re készült játékokhoz szükség lesz az új DualSense kontrollerre, szóval a távoli játék nem lehet opció. A PS5 viszont visszafelé kompatibilis a PS4-gyel, így végülis, miért ne működhetne azon játékok esetében?

Vitán felül áll (höhö), hogy a Vita ilyen funkcióját talán kevesen használnák ki, ám ha a szabadom alapján tényleg bevezetik, azzal még egy plusz pontot szerez a Sony. Azok, akik még mindig tartanak otthon PSP-t, vagy PS Vitát, ők ezzel is kapnak még egy kis extrát a Sony-tól.

Bárhogy is lesz, szép dolog, hogy a Sony gondolt azokra, akiknek még lehet régi kézi konzolja. Hogy ebből a kompatibilitásból végül lett-e valami, hamarosan kiderül, amikor a PS5 az év végén végre megjelenik. Ebben nincs Vita.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×