Meglehetősen erős vádakat fogalmazott meg starix a CS:GO fejlesztőiével, és a többszörös Major győztes játékossal kapcsolatban.

Az egykori Na’Vi játékos, majd későbbi coach starix igencsak váratlan, ám annál erősebb nyilatkozattal hívta fel magára a cS:GO világ figyelmét. Starix az oroszok legnépszerűbb közösségi oldalán, a VK-n adott hangot véleményének flusha csalásával kapcsolatban.

Állítása szerint a Valve tudott róla, hogy flusha valóban csal, ám ezt az információt inkább besöpörték a szőnyeg alá.

Kínos lett volna ugyanis, ha az egyik legnagyobb csillag lebukik, így az információ elhallgatásával megvédték magukat és a játékot is a meghurcolástól. Legalábbis starix szerint.

Az egykori coach a közelmúlt legfrissebb botránya kapcsán szólalt meg, ahol is az edzőket találták be. Egy ismert hiba kihasználása kapcsán ugyanis sorra buknak le a coach-ok, akik a múltban használták, a Valve pedig szép sorban mindet meg is bünteti.

„Nem akarnám újra elővenni a flusha-témát, mert úgy tudom volt rá LAN-os bizonyíték is. De mivel addigra már két Major győzelem után volt, ez a játékra is nagyon rosszul hatott volna. Nem értem a Valve módszereit, miért kell egyeseket futni hagyni, másokat pedig keményen megbüntetni?”

Ha egy kicsit beleképzeljük magunkat starix helyébe, picit azért érthető a felháborodása. Az edzőkre most valóban rájár a rúd a CS:GO profik világában. Ha pedig tényleg tanúja volt annak, hogy flusha csalását eltusolták és futni hagyták, akkor teljesen jogos a felháborodás.

A helyezet azonban az, hogy sokan, sokszor megpróbálták már bizonyítani flusha, becenevén Señor Vac bűnösségét. Ám ezidáig semmilyen konkrétumot nem tudtak mutatni, így starix írása most sem több, mint vádaskodás. Majd a Valve tényleg elismeri a dolgot, na akkor lesz miről beszélni.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×