Ahogy az várható volt, hiába született ítélet a bíróságon, az Epic Games és az Apple háborúja szeptemberben tovább folytatódik.

Egy hete született Ítélet az Apple kontra Epic Games perben, ami a a Fortnite törlése kapcsán került jogi útra. Az App Store-ból ugyanis kikerült az ingyenesen letölthető játék, méghozzá a V-Bucks árazása miatt. Ezt azonban az Epic szerint nem teheti meg az Apple. Akkor úgy fogalmaztunk: „meg lennénk lepve, ha ennyivel beérnék és nem folytatódna a összecsapás”. Nos, nem is kellett rá sokáig várni…

Az Epic Games most ismét bíróságra rángatja az Apple-t, hogy a játék visszakerüljön az App Store kínálatába.

A beadvány szerint az Epic Games elbukta iOS felhasználóinak 60%-át, közel 210 millió játékos nem tud jelenleg játszani az Apple intézkedése miatt. Az App Store-ban ugyanis nem csak hogy elérhetetlenné tette az új letöltők számára a Fortnite-ot, törölték az Epic egész App Store fiókját. A bíróságra eljuttatott kérvény szerint az iOS fejlesztője visszaél azzal a monopóliummal, hogy egyoldalúan szabhatja meg, mi kerül játékosok milliói elé, vagy éppen mi kerül ki onnan.

„Azért lépünk fel az Apple ellen, hogy a felhasználók, és a fejlesztők végre megszabaduljanak az egyoldalú korlátozásoktól, amiket az Apple bevet. Túlságosan régóta hallgatunk az Apple megtorlásairól, és egyes cégeket ellehetetlenítő intézkedéseiről” – fogalmazott az Epic Games.

Tárgyalás online formában szeptember 28-án, a tárgyalást vezető bíró az előző ügyben is ítéletet hozó Yvonne Gonzalez Rogers lesz. A beadványt a Kaliforniai Megyei Bíróság befogadta, a háború tehát ismét maxon pörög a két óriás között.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×