A gaming világ tele van toxikus alakokkal. Egy friss tanulmány azonban bebizonyította, hogy az Xbox felhasználók a legagresszívabbak a konzolosok közül.

Az egyik kedvenc időtöltésem, amikor fellépek egy online multiplayer játékba, hogy kommunikálok a többi játékossal. Ilyenkor, ha én vagy valamelyik csapattársam egy rossz mozdulatot követ el azonnal megy a szidás a cseten. Ezt ugye legtöbbször mute-tal, vagy reporttal szoktam jutalmazni, hiszen pont arra nem vágyom, hogy a munkából hazaérve olvassam a másik ócsárolását. Mindig is érdekelt, hogy pontosan melyik játék szüli a legagresszívabb játékosokat és most egy tanulmány végre rávilágított erre.

Egy új felmérés alapján, az Xbox játékosok sokkal toxikusabbak, mint a PlayStation felhasználók. A kutatást 964 amerikai gamer válaszai alapján összegezték, melyet egy hivatásos pszichológussal is kielemeztek. A tanulmányban olyan dolgokat is vizsgáltak, hogy a különböző játékok mennyire váltanak ki az emberben fizikai agressziót, verbális agressziót, dühöt, és ellenségeskedést. Jó hír az, hogy az Xbox felhasználók az összes kategóriát megnyerték.

Xbox

A konzolok mellett a nemek közti eltéréseket is vizsgálták. A férfiaknál elsősorban a verbális szidalmazások szoktak előtörni játékközben, míg a hölgyek esetében a rosszindulat és ellenségeskedés a leggyakoribb.

A különböző játékokat is megvizsgálták, hogy melyik cím hozza ki leginkább az emberekből az állatot. Az első kettő helyen két igen ismert FPS sorozat áll, méghozzá a Call of Duty, valamint a Battlefield. A FIFA a harmadik lett(milyen meglepő) és a listáról nem maradhatott le a GTA Online, valamint a Fortnite sem.

Ami számomra érdekesség, hogy az Animal Crossing is felkerült a listára méghozzá negyedik helyen. Őszintén bevallom nem tudom, hogy mi váltja ki a játékosokból az agressziót (lehet Tom Nook az oka).

Xbox

Belőletek melyik játék hozza ki a „maximumot”?

Forrás: Movieweb

Ezt megnézted már?

Minden idők legjobb, legepikusabb anime harcai! | Top 10

×