Van olyan régió, ahol Yuumi az egyik legutáltabb League of Legends karakter. Ám máshol meg közel sincs vele ekkora probléma. Íme a régiók közti különbség!

Az évente megrendezésre kerülő League of Legends világbajnokság mindig rettentően érdekes az ínyenc esportfogyasztók számára. Nem csak azért, mert tényleg a világ legjobbjai lépnek pályára, hanem azért is, mert itt derül ki az, hogy mennyit fejlődött egy adott régió.

A League of Legends esetében a „meta” csupán egy sorvezető, aminek az alapjait alkalmazzák csak a különböző ligák. Európa, Észak-Amerika, Korea és Kína a négy legnagyobb LoL régió. Így kijelenthetjük azt is, hogy négy komolyabb stílus cirkulál a profi érán belül.

Vannak országok, ahol egy-két karakter nagyobb figyelmet kap, mint a másikban, s érdekes módon ez a hétköznapi játékosok ízlésén is meglátszik.

Riot Blaustoise osztott meg egy érdekes információt Twitteren. Yuumi példáján a rioter bemutatta, hogy micsoda különbségek lehetnek régiók között.

Észak-Amerikában Yuumi a 13. legutáltabb karakter az összes League of Legends hős közül. Ugyan ezen a kutatáson Koreában a karakter az 54. lett, míg Kínában az első százban sincs.

 

Wicked, az európai topos legenda válaszolt is erre az érdekes adatra, s meglehetősen jó irányból közelítette meg a helyzetet. Véleménye szerint Európában és Észak-Amerikában a játékosok zöme erősen individualista, ezért az olyan karakterek, mint Yuumi, sokakat frusztrálnak. Könnyű vele teljesíteni, így bántja a csőrét azoknak, akik nem tudnak kimagaslót nyújtani önerőből. Kína és Korea sokkal inkább kollektivista megközelítésben áll a játékhoz, ott Yuumi nem frusztráló, ugyanis a elősegíti a csapat győzelmét. Ha pedig Yuumi bukkan fel az ellenfél soraiban, le kell tudni gyűrni, együttes erővel.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

 

×