Olcsó Ryzen 7 3800X valakinek?

Az AMD a Ryzenekkel jött, látott és alaposan kirántotta a talajt az Intel alól. Azóta szerencsétlen kékek még mindig csak eszeveszettül próbálnak magukhoz térni és remélhetőleg a 11. generációval ez sikerülni is fog, addig is a 10. generációs Intelek esetén is történt némi árcsökkenés. Az AMD év végére ígérte a 4. generációs Ryzen architektúrát, de egyelőre nem hallani túl sokat az új modellekről.

Jó hír viszont, hogy a kifutóban lévő Ryzen 7 3800X-ek árait levitték. Időközben ugyanis megjelent az „XT” széria, amelyben az AMD emelt egy keveset az órajeleken, cserébe pedig ugyanannyiért adták az új XT kódjelű processzoraikat is. Most pedig a korábbi modellek árát vitték le, egész pontosan a Ryzen 7 3800X kapható jó pár ezressel olcsóbban a legnagyobb webáruházakban.

Az amerikai Amazonon 15%-ot vágtak az árból, ennek megfelelően 339,99 dollárra árazták be a Ryzen 7 3800X-et. Ennél jobban jártak az angolok, akiknél 400 fontról 300 fontra csökkent ugyanezen termék ára. Itt már 27%-os áresésről beszélünk. Ráadásul ingyen küldik el hazánkba, a probléma csupán azzal van, hogy a font-forint árfolyam olyan szinten felment, hogy 121 ezer forintot kellene kifizetnünk, miközben a magyar webáruházakban már 107 ezer forintért elhozhatjuk.

Megvizsgáltuk a hazai kínálatot is, az árukereső árdiagramja szerint pedig nem történt jelentős változás a processzor árát illetően. Ennek megfelelően mi is reménykedhetünk némi csökkenésre a jövőben.

×