Az amerikai szankciók ellenére, a Huawei globális szinten még elég jól tartja magát. Európában viszont a Xiaomi már megelőzte.

Annak ellenére, hogy az Huawei szankcióit Amerikában szigorították, elmondható, hogy globálisan továbbra is szép eredményeket ér el a piacon. Ahogy arról a júniusban beszámoltunk, a piaci részesedéseket figyelembe véve a Huawei volt akkor a világ legnagyobb okostelefon-gyártója.

Közben többször kerültek az élre az eladások tekintetében, ám semmi sem tart örökké. Bár globális szinten még mindig szépek az eredmények, ez leginkább annak köszönhető, hogy Kínában igen népszerű. Ha megnézzük a többi régiót, már igencsak más a helyzet.

A legúbbi Canalys elemzés alapján Európában már nem áll olyan jól a Huawei szénája.

Európában ugyanis a Xiaomi szép lassan beelőzte a Huaweit – olvasható a Canalys Twitter bejegyzésében.

Ahogy látható, az első helyre a Samsung került, majd őt követi a Apple, a harmadik pedig a Xiaomi. Annak ellenére, hogy a legtöbb mobilt a Samsung szállította a térségbe, az előző évhez képest csökkent az eladások száma. A Xiaomi esetében viszont ez 65 százalékkal nőtt. A 17 százalékos piaci részesedés mellett, ezzel még az Apple növekedését is megelőzte.

Az Android Authority szerint 2020 második negyedévében 7,1 millió Xiaomi telefon érkezett Európába, 100 ezerrel több, mint Huawei mobil.

Természetesen ez annak is betudható, hogy a koronavírusnak valószínűleg tetten érhető a gazdasági hatása. A Xiaomi olcsó mobiljai talán épp ezért lettek kelendőbbek a régióban. A Google szolgáltatások hiánya miatt a Huawei eladásai valószínűleg továbbra is csökkenni fognak.

Kinek van még most is Huawei mobilja?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×