Nem túl jó idők járnak az indiai PUBG Mobile játékosokra.

Egy újabb pofont kaptak az indiai PUBG Mobile játékosok. Nemrég született meg a kormány döntése, aminek értelmében 118 kínai kötődésű appot tiltottak be az országban, köztük pedig a PUBG Mobile is helyet kapott. Ezzel a döntéssel a Tencentnél is alaposan betették a kaput, ugyanis 33 millió aktív indiai játékost tartottak számon, akik közül 13 millióan napi szinten megfordultak a szervereken.

Ez volt a PUBG Mobile legnépesebb tábora,  aminek köszönhetően a Tencent 1,3 milliárd dollár bevételre tehetett szert 2020 első félévében. 175 millió indiai eszközén volt fent a játék, mára viszont már semmilyen trükközéssel nem érhetőek el a szerverek.

pubg mobile, hand, playing,

Kép forrása: Shutterstock

Elsők között mindenki azt hitte, hogy majd VPN-nel ugyanúgy menni fog a játék, nos mint kiderült, nem lett igazuk. Az indiai kormány nemzetbiztonsági kockázatként kezeli az ügyet, ennek megfelelően mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne lehessen elérni az indiai eszközökkel az érintett szervereket. Ebbe pedig beletartozik a különféle VPN megoldások korlátozása.

https://www.youtube.com/watch?v=inDbV4kBytI

 

A legtöbb csalódott indiai PUBG Mobile játékos ennek megfelelően alternatívát keres. Egyik ilyen alternatíva pedig a PUBG PC-s verziója, ami továbbra is elérhető az országban, mivel az ottani fejlesztésekért a koreai cég felel.  Ennek megfelelően könnyen lehet, hogy a jövőben emelkedni fog a PC-s verzió játékosainak tábora.

Ez történt korábban:

33 millió játékossal kevesebb – Betiltották a PUBG-t Indiában

×