Ha valami igazán egyedire vágysz, jó helyen jársz.

Unod már, hogy minden felsőkategóriás videókártya annyiból áll, hogy rádobnak 3 ventillátort a brutális hűtőkre, de semmi igazán egyedi nincs ezekben? Akkor jó helyen jársz, ugyanis a nemrég megjelent 2. RTX generáció, vagy ahogy az Nvidia nevezi: Ampere generációs kártyákat gyűjtöttük össze, abból is a legszebb/legegyedibb darabokat azoknak, akik valami igazán egyedire vágynak. Azt nem tudom megígérni, hogy ezek mind pénztárcabarát megoldások lesznek, ugyanis a gyártók szeretnek némileg nagyobb felárat elkérni az egyediségért, a jó hír, hogy nem minden esetben olyan vészes az árkülönbség.

Vágjunk is bele!

5. Galax 1-clip Booster

Új egyedi ventilátorkialakítás, amit még RGB-vel is megpakolt a gyártó. Még a hátsó rácson is módosítottak az egyedi hatás kedvéért, de az igazán nem hétköznapi, az a blackplate-en helyet foglaló tátongó lyuk, ahová felszerelhetjük a gyártó által adott 1-clip boostert, ami egy ventilátort takar.

Ennek segítségével egyből felfelé küldhetjük a meleg levegőt, persze csak ha nem forgattuk el a kártyát. Első ránézésre is izgalmasnak tűnik, azért kíváncsi lennék, hogy mennyivel javít ez a hűtésén, ha javít egyáltalán.

4. Palit GameRock

Már első látásra beleszerettem a Palit Game Rock kiadásába, hasonlóan gyönyörű dizájnt ugyanis rég láttam. Persze kicsit komolytalannak hathat elsőre a Guitar Heróról koppintott betűtípus, de a hűtő festése egyszerűen annyira jól sikerült, hogy ezt el is el tudjuk nekik nézni, annak ellenére, hogy még a hűtő közepén is ott díszeleg a Game Rock felirat. Jó hír, hogy az ára sincs elszállva, egész pontosan 12 ezer forinttal kell többet leszurkolnunk érte, mint a legolcsóbb „Gaming Pro” néven futó darabért az RTX 3070 esetén. Továbbá RTX 3080 és RTX 3090 kiszerelésben is kapható.

3. EVGA GeForce RTX 3090 Kingpin

Valószínűleg az is hallott már a Kingpin kártyákról, akinek nem cseng ismerősen az EVGA neve. Ezekkel a kártyákkal ugyanis előszeretettel állítanak fel különféle rekordokat, ugyanis ez az EVGA csúcsa. A tervezéskor a lehető legjobb chipeket igyekeznek megvásárolni, továbbá a kártyán lévő alkatrészek is a prémium minőségűek. Nem mellesleg ránézésre olyan, mintha a Batmobil köszöntene vissza.

Az RTX 3090-es példányt itt vízhűtéssel szerelték, de mellette a kártyán is dolgozik egy ventilátor, szóval egy hibrid működésű rendszerről beszélünk, ami egy 360 mm-es AIO vízhűtő radiátorhoz csatlakozik, ezt pedig a gyártó egy RGB OLED kijelzővel szerelte. Nem semmi, ugye?

2. Colorful iGame GeForce RTX 3080 Neptune

Első ránézésre nehéz eldönteni, hogy mi is látható a képen. Az ASUS hangkártyái néztek ki hasonlóképp, de ezúttal egy RTX 3080 rejlik a felszín alatt, amit egy vízhűtéssel is megfejeltek. Itt biztosan nem kell tartanunk a túlmelegedéstől, a kártyán pedig némi RGB színáradat is helyet kapott, ezt magunk módosíthatjuk a nekünk tetszőre.

1. Colorful iGame Vulcan

Nem az első alkalom, hogy a Colorful kijelzővel dobja fel a csúcskártyáit, viszont az a helyzet, hogy még mindig nem unalmasak! Egyszerűen mindent képes feldobni egy kis LCD. Képzeljétek el, hogy a gépházba bekukkantva mennyit dobhat a látványon egy folyamatosan váltakozó GIF, vagy egy egyszerű JPG kép, ugyanis a kijelzőt teljesen testre szabhatjuk. Ha azt szeretnénk, hogy aranyos macskák ugráljanak, akkor úgy lesz, ha pedig a hőfokokat íratnánk ki, arra is képes a Vulcan. Sajnos hazánkban nem valószínű, hogy kapható lesz, de külföldről be lehet hozatni, amennyiben nagyon bejön a dizájn.

 

×