A Twitch úgy döntött, hogy lehetőséget ad online filmnézős streamek indítására, de csak az Amazon Prime Video szolgáltatás könyvtárából választhatunk.

Milyen jó is az, amikor távol egymástól lehet közösen filmet nézni. A haverokkal eddig ezt úgy oldottuk meg, hogy valaki Discordon megosztotta a képernyőjét és így néztünk filmeket. Persze sok példát láttunk arra is, hogy valaki a Twitchet használta erre, és közvetítés címén filmek mentek. Vagy épp általános csevegés közben kis képernyőben vetített filmet, némi szórakoztatás gyanánt. A fenti megoldásokat azonban a Twitch a szerzői jogok megsértése miatt bannal büntetheti, de persze látják, hogy van erre igény.

Így létrejött a Twitch Watch Party funkció, mely lehetővé teszi, hogy együtt nézhessen filmeket a streamer és a néző.

Nem minden film és sorozat – Csak Amazon

Persze csakis az Amazon Prime Video szolgáltatásban kínált műsorok jöhetnek szóba. Amíg mindenkinek (streamernek és nézőnek is) van Amazon Prime fiókja, mostantól az élőben közvetíthet filmeket, sorozatokat együtt lehet nézni. Igen, ahhoz, hogy nézni tudjuk, amikor valaki filmet streamel, nekünk is rendelkeznünk kell Amazon Prime Video előfizetéssel.

Kép: Twitch

A közös filmezések az elmúlt hónapokban igencsak felkapott események lettek, miután a koronavírus miatt mindenki otthon rekedt. A Twitch Watch Party kifejezetten az Amazon Prime Video szolgáltatásához készült, ami nem meglepő, ha tudjuk, hogy a Twitch anyavállalata az Amazon.

A lépést természetesen az is indokolja, hogy a nem videojáték tartalmak, mint a kreatív, vagy az általános csevegés, egyre népszerűbbek a Twitchen. A Twitch először 2019 októberében kezdte lassan a Watch Party-k bevezetését, egyfajta tesztként. Közben az Amazon júniusban az Amazon Prime Video előfizetők számára hozta be a funkciót, amivel barátok, családok közösen tudtak online közös filmnézést tartani.

Bár a funkció hamarosan világszerte elérhetővé válik, az engedélyek különböző országokban persze befolyásolják, hogy mit láthatnak a nézők. Például egyes műsorok, melyek mondjuk elérhetők Angliában (Star Trek: Picard), nem érhetők el az Egyesült Államokban az Amazon Prime Video szolgáltatásban. Így, ha egy brit streamer a funkcióval megnéz egy részt a Twitchen, akkor egy USA-ban élő néző nem láthatja azt, még akkor sem, ha amúgy van Prime Video előfizetése.

A Twitch Watch Party funkció kiváló módja annak, hogy minél szélesebb körben terjesszék az Amazon Prime Video szolgáltatást. Természetesen az Amazon Prime Video Magyarországon is elérhető, sőt –ahogy mondjuk a Netflix esetében is- egy-egy film és sorozat magyar szinkronnal, vagy magyar felirattal is elérhető.

A részletek a Twitch hivatalos közleményében olvashatók!

Szerinted jó ötlet volt a Twitch Watch Party bevezetése?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×