Eddig nem igazán volt hivatalos adat a Modern Warfare eladási számaira vonatkozóan. Szokatlan módon most az Nvidia streamjében kaptunk erre vonatkozó információkat.

A koronavírus egyik győztese a videojáték-iparban egyértelműen a Call of Duty: Modern Warfare (illetve az ingyenes Warzone). Eddig azonban csak a játékosbázisról kaptunk konkrét számokat,

augusztus 4-én például 75 millió Warzone játékost ünnepelt az Activision.

https://twitter.com/CallofDuty/status/1290750623315447809

 

Arra vonatkozóan nem viszont nem igazán volt hivatalos információ, hogy mennyi eladást generált a játék. Az Nvidia streamjében azonban úgy tűnik, lehullott a lepel.

Az Nvidia új generációs videókártyáinak bejelentő streamjében nemrég arról beszéltek, hogy az új kártyák olyan bivalyerősek, hogy az új Call of Duty: Cold Wart is elbírják ray tracinggel futtatni.

Mellékesen jegyezték meg, hogy az elődje (a Modern Warfare) 30 millió eladott darabnál jár.

Mindenképpen szokatlan, hogy nem az Activision vagy az Infinity Ward jelentette be a számokat, hanem egy videókártya-gyártó. Persze lehet, hogy ez nem véletlen, és ez egy „rejtett” Cold War promó. Ahogy egyre közelebb kerülünk a játék megjelenési dátumához, ez várható lenne.

Fontos megjegyezni, hogy a 30 milliós mérföldkövet a Modern Warfare fejlesztője és kiadója nem erősítette meg. Ám ettől függetlenül teljesen reálisnak tűnik a játékosbázist és a játék körüli hype-ot tekintve. A cím így az Animal Crossing: New Horizons, vagy a Last of Us: Part II eladási számait is jelentősen lekörözi, illetve a Call of Duty franchise eddigi rekordját is megdönti.

Kép: Modern Warfare

A játék egy nagyon sikeres League Season lezárása után töretlenül változik, fejlődik. A fejlesztők pedig szerencsére folyamatosan próbálják kijavítani a néhol borzasztóan idegesítő bugokat. Jelenleg például a Verdanski Superstore-ban egyes játékokban annyi pénzt lehet találni, hogy végtelen loadoutot és UAV-ot vehetnek belőle a játékosok.

A játék sajnos a csalóktól sem mentes, azonban az Activision mindig elég szigorúan lépett fel ellenük, jelenleg is felszólította az egyik ismert cheat készítőjét, hogy függessze fel a szolgáltatását, vagy beperelik őket. Játékosként ez talán az egyik legidegesítőbb dolog (na meg persze a lag, és az RNG), így bízunk benne, hogy ennek hatására a Modern Warfare-ben kevesebb csaló lesz.

Persze bízunk abban is, hogy a Cold War-nál is sikerül tartaniuk a lépést a csalókkal szemben, és így kevesebb kontroller, billentyűzet, egér és monitor fog a játék során ‘véletlenül’ eltörni.

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×