Megvizsgáltuk a FIFA 20-as Ones to Watch széria lapok idei teljesítményét. Kiválasztottuk a legjobb és legrosszabb nyitásokat.

Szépen lassan lecseng a FIFA 20 ciklus, bő egy hónap múlva megjelenik a 21 és ismét rászabadult mindenki a piacra. A legnagyobb probléma az aktuális FIFA verziók utolsó egy-két hónapjával, hogy már szinte senkit sem érdekelnek a kártyák, így a piac is teljesen kihal. Viszont amennyire kellemetlen a lezárás, annyira izgalmas és érdekes a start. Akik igazán komolyan veszik az Ultimate Teamet, már az EA Access időszak alatt megszedik magukat Coinnal, hogy az elit között kezdjék az új „fejezetet”.

Minden évben szórakoztató figyelni az UT Market alakulását, ugyanis egy hét alatt minden képes a feje tetejére állni. Ha belegondolunk, október első hetében 95-ös kártyákat vehetünk 100 ezer Coin alatt, majd mikor október 9-én megjelenik a FIFA 21 a 84-es kártyákért fogunk ennyit (vagy éppen többet) kicsengetni. Persze ahogy szépen lassan érkeznek az újabbnál újabb lapok, úgy áll minden a helyére.

Az első komolyabb Coin-süllyesztő a Ones to Watch időszak, ami minden FIFA verzió első pár hetében kerül megrendezésre. Ilyenkor olyan kártyák eshetnek a csomagokból, amik egész évben fejlődnek, ha a lap alanya bekerül az egyik Team of the Week keretbe. Ezt azok a játékosok kapják, akik klubot váltottak a nyáron, vagyis egy új fejezetet kezdtek karrierjükben. Rájuk mindig az átlagnál jobban figyel az EA Sports, a kiemelkedő teljesítményt pedig természetesen díjazzák. Vannak itt ilyenkor kisebb reménységek is, de például a FIFA 20 elején Eden Hazard is OTW lappal gazdagodott.

Ezt a jó szokását megtartja a FIFA 21 elején is a kiadó, az augusztus 14-ig Ultimate Editiont előrendelők például egy véletlenszerűen kiválasztott Ones to Watch kártyát ajándékba kapnak az EA-től. Ez a kártya lehet hatalmas profit is, vagy éppen oltári bukó, ám erre csak az utókor tud választ adni.

Megnéztük, hogy a FIFA 20 OTW kártyái közül melyek voltak a legsikeresebbek, valamint a leggyengébbek idén. Íme a legjobb és legrosszabb hármas:

Gyengén teljesítők

Hernández

Hatalmasat buktak a Bayern rajongók Lucas Hernández lapjával, holott a játék megjelenésekor a francia védő hatalmas reménységnek számított. A nemzetisége miatt egyértelműen lehetett érezni, hogy meta kártyává válhat, s azzal, hogy a Bayern München mezét öltötte magára csak növelt a kártya értékén. Aztán hirtelen jött a pofon, Hernández megsérült a bajnokság elején, így a kártyája teljesen elértéktelenedett. Mire visszatért, már jócskán előtte járt a piac, ráadásul egyszer sem fejlődött.

Icardi

Összességében pontosan ugyan ez a helyzet Icardival is, bár az argentin csatár nem egy sérülés miatt nem tudott kiemelkedőt nyújtani. A PSG-be szerződött ex-Inter gólvágó nem kapott sok játéklehetőséget, amikor meg igen, a gólokat nem sikerült úgy szórnia, mint a Seria A-ban. Statisztikailag ugyan nem szállt be rosszul a meccsekbe, 20 Ligue 1 mérkőzésen 12-szer talált a hálóba és 3 gólpasszt adott, az EA mégsem honorálta őt TOTW kártyával. Az erős közepes teljesítmény 0 fejlődést eredményezett az OTW kártyájának.

Joao Felix

Felix húzóneve volt a FIFA 20 OTW csapatának. A fiatal portugál minden mozdulatát árgus szemekkel figyelte a futballvilág. A Griezmann mögött hagyott űrt kellett volna betöltenie, ám a nagy áttörésre még azóta is várunk. A 80-as összértékkel rendelkező kártyája a játék megjelenése óta egyszer sem változott.

Akikkel a legtöbbet nyerhettek a játékosok

Ben Yedder

Valószínűleg Yedder szerepeltetését a listán nem kell megmagyaráznom. A FIFA 20 egyik, ha nem a legerősebb játékosa a francia, akinek kiesett a szezon elején az OTW kártya, az valószínűleg egész évre be volt biztosítva. Összesen 4 szintet lépett a kártya összértéke, a piaci ára pedig volt, hogy meghatszorozta a bevezető értékét.

Thorgan Hazard

Ebben az esetben nem a piaci árat vettük figyelembe, hanem azt, hogy mennyire volt stabil kártya a FIFA 20 ciklusban Eden testvére. Összesen négy értéket nőtt a lapja, a Bundesliga csapatok nagyjának stabil szereplője volt a TOTSSF időszakáig. Ha tehát Thorgan Hazard esett az év elején és nem szórtad el a piacon, sokáig meg volt oldva a szélső játékod.

Griezmann

A magas szintű lapoknak mindig meg van az a veszélye, hogy alig kapnak frissítést az EA-től. Griezmann mégis fel tudta magát tornászni 89-ről 91-re, vagyis az értéke is igencsak magasan táncolt egész évben. A FIFA 20 megjelenésekor több, mint egy millió Coint kaphattunk Griezmann OTW kártyájáért, így ha ezzel kezdtük az évet, gyakorlatilag hónapokra bebiztosíthattuk magunkat. Jól teljesített a kártya, valószínűleg az őt birtoklók jártak idén a legjobban, ha az OTW kártyákat vizsgáljuk.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×