A Pi!car! projekt védjegy megjelenése alapján úgy tűnik, hogy a Toyota és a Nintendo egy közös Pikachu autón dolgozik.

Tagadhatatlan, hogy Pikachu annyira népszerű a világon, hogy már-már bármit el lehet vele adni. Megszámlálni sem tudjuk azt a rengeteg hétköznapi és különleges tárgyat, ételt, melyet Pikachu fémjelzett. Egy japán védjegy megjelenése most arra utal, hogy a Toyota és a Pokémon készítői összefognak, hogy létrehozzanak egy egyedi Pikachu autót.

A Pi!car! projektben készülő Pikachu autó a jövő környezetbarát-autóit hivatott jelképezni.

Kép: JapaneseNintendo

Természetesen a Pokémon franchise esetében nem újdonság a különböző márkákkal való partnerség. Pikachu már jelen volt a FIFA 2014-es világbajnokságon, a Pokémon GO pedig 2018-ban együttműködött a UNICEF-fel. Ami talán meglepő, hogy miközben a koronavírus-járvány miatt több Pokémon eseményt is lemondtak, például a szokásos évi Pikachu felvonulást, ez a projekt szépen halad előre.

A Nintendo Ltd., a Creatures Inc. és a Game Freak (mely kifejezetten Pokémon játékokat készít) három új Pi!car! (japánul:ピッカー) autóra nyújtott be védjegyet Japánban – olvasható a JapaneseNintendo oldalán.

Az autóról egyelőre sajnos kép még nem készült, helyette két rajzfilmszerű autókoncepciót kaptunk. A hír szerint a jármű nem bocsát ki füstöt, tehát valamilyen környezetbarát, valószínűleg elektromos-autó lesz. Már csak azért is, mert Pikachu… értitek!

Kép: JapaneseNintendo

A védjegy-bejelentések egyike sem utal arra, hogy a Pi!car! videojátékokban megjelenne, így a projekt valószínűleg addig tart, míg létrejön a Pikachu autó. Sajnos mivel a védjegy egy kiszivárgásnak köszönhetően derült ki, így nem lehet tudni, hogy mikor valósul meg.

Érdekes lesz látni, hogy a Pokémon alkotói és a Toyota mérnökei milyen új autót terveznek az utcára. Te járnál Pikachu kocsival, ha lehetne?

A borítókép illusztráció.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×