A Riot arra hívja fel a figyelmet, hogy bár nagyon fontos az automata anti-cheat rendszer, a játékosok jelentései is nagymértékben számítanak a Valorantban.

Talán mondhatjuk, hogy a csalók kezelésében a Riot az egyik legeredményesebb fejlesztő, hiszen minden lehetséges módon próbálják visszaszorítani a cheatereket a Valorantban (is). Ez azonban önmagában nem elég, szükség van a közösségre is. Hiába a kiváló anti-cheat rendszer, a játékosok jelentései nagyon fontosak a csalók szűrésében.

A Riot szerint a játékosok 97 százaléka még soha egyetlen reportot sem kapott.

Kép: Reddit

Éppen ezért a Roit most ismét arra kéri a játékosokat, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy a gyanús elemeket, egyértelmű csalásokat kiszűrjék. Nemrég a vezető anti-cheat fejlesztő, Paul “Arkem” Chamberlain egy blogbejegyzést is írt, melyben részletezte, hogy milyen jelentősége van a report-rendszernek.

Kiderült, hogy a játékosok csupán 3 százalékát jelentették eddig csalás miatt, a Riot pedig ezért arra ösztönözné a játékosokat, hogy ennél többet tegyenek.

„Csak az, hogy az AI működik, az nem jelenti azt, hogy a játékosok jelentései nem számítanak” – írta a Riot a Twitteren.

„Először is, a játékosok 97 százaléka még egyetlen jelentést sem kapott – soha senki nem találta elég gyanúsnak a viselkedésüket ahhoz, hogy reportolják. Ráadásul a csalás miatt a reportolt játékosok 80 százalékát csupán egyetlen játékos jelentette” – mondta Arkem.

Annak ellenére, hogy a játékosok mindössze 0,6 százaléka kapott több reportot, a Riot szerint közülük sokan ártatlanok. Ezzel szemben a jogosan AI által bannolt csalók 53 százalékát sosem jelentette senki a meccsek során.

A jelentések pedig fontosak, mert a Riot a segítségükkel megvizsgálhatja a gyanús játékosok tevékenységét. Azok is bant kaphatnak így, akiket a Vanguard nem szűr ki. Szóval, ha tényleg tiszta játékot szeretnénk, akkor érdemes rendszeresen reportolni minden gyanús elemet a Valorant meccsek során.

Te reportoltál ma már valakit?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×