Most olcsón lehet i9-re váltani.

Valószínűleg elég sokan vannak még az Intel tulajok, AMD hype ide vagy oda. Ezúttal épp ennek a tábornak próbál kedvezni az Intel, ugyanis a 9. generációs csúcs processzoraik ára hirtelen hatalmasat zuhant az Amazonon, így aki Core i7-re vagy esetleg i9-re vágyik, az most a korábbinál jóval kedvezőbb áron vásárolhat be, ráadásul akár platformváltás nélkül, ugyanis a 9. generációs processzorokkal kompatibilisek a 8. generációs processzorokkal érkezett alaplapok, ehhez csupán egy BIOS frissítésre lesz szükségünk.

Az árak a következőképp alakultak:

  • Core i9-9900KF – 429 $ – Most 89 dollárral olcsóbb
  • Core i7-9700KF – 319 $ – Most 196 dollárral olcsóbb

Ennek megfelelően az amerikai Amazonon most jóval olcsóbban juthatunk a high end képviselőihez. Az áresés egyébként hazánkban is meglátszik valamelyest, persze nem várhatjuk el, hogy azonnal beálljanak az árak, de jó úton haladunk:

Intel Core i7-9700KF

Az árdiagramon is látszik a csökkenés / Kép: arukereso.hu

A 8 magos, szorzózár mentes Intel Core i7-9700KF-ért pár napja még 130 ezer forintot kellett kifizetnünk, de a napokban már csupán 109 ezer forintot kérnek érte a legolcsóbb helyen. Ezért cserébe pedig egy 3,6 GHz-es alapórajelű 8 magos processzort kapunk, ami akár 4,9 GHz-ig képes boostolni ideális körülmények között.

Intel Core i9-9900KF

Itt is látszik a csökkenés / Kép: arukereso.hu

Az Intel Core i9-9900KF-ért júniusban még 170 ezer forintot kértek, mostanra viszont már 40 ezer forinttal olcsóbban, 130 ezer forintért is hozzájuthatunk. Ezért pedig egy 8 magos, 16 szálas csúcsprocesszort kapunk, aminek órajele 3,6 GHz-től egészen 5 GHz-ig skálázódik.

Így már egész korrekt ár/érték aránnyal bírnak, ami az Intel esetén meglehetősen üdítő változás. A high end mezőnyben így már teljesen más képet festenek az Intel csúcsprocesszorai, ráadásul a 10. generációs modellek sem lettek sokkal erősebbek, feltéve ha csak ki nem tudjuk használni a 10 mag adta lehetőségeket.

A processzorok teljesítményéről a korábbi cikkünkben olvashattok részletesebben.

Megérkeztek a Ryzen 3990X tesztek – Ezt tudja egy 1.2 milliós processzor

 

 

×