League of Legends

Samira lehet a League of Legends következő Akalija – Vélemény

Sokan azt hitték, hogy a koronavírus okozta kaotikus helyzet komolyan rányomja majd a pecsétjét a videojátékpiacra is. Ugyan több játékot is elhalasztottak, erős visszaesés nem volt tapasztalható. Még az elején azt is pedzegették, hogy a következő generációs konzolok idei megjelenési dátumai is veszélybe kerülhetnek, aztán mind a Microsoft, s mind a Sony elhessegette ezeket a kellemetlen információt. A PlayStation 5 és az Xbox Series X is még 2020-ban kikerülnek a boltok kínálataiba.

A Riot Games-nek is otthoni környezetben kellett folytatnia a munkát, így érthetően a League of Legends és az akkor még csak Project A-ként emlegetett FPS fejlesztése is kérdéses keretek közé szorult. Pár hét alatt viszont kiderült, hogy itt sem lesznek komoly gondok. Az év elejére betervezett VGU-k időben futottak ki, a Project A pedig VALORANT néven tavasszal bétába került és június elején hivatalosan is megjelent.

Volibear – Riot Games

A League of Legends két új VGU-ja, vagyis Volibear és Fiddlesticks megjelenése után a Riot azt nyilatkozta, hogy innentől kezdve évente szeretnének 6 karaktert élesíteni. Minden pozícióba egyet, kivéve midre, ahova egy mage és egy assassin hőst szánnak. Itt természetesen elkerekedett mindenki szeme, ugyanis ez nem kis teljesítmény, még a Riottól sem. Már csak azért sem, mert minden ötlettár véges, s valószínűleg egy idő után eljutunk arra a pontra, amikor elkezdik majd a régi karaktereket újrahasznosítani. Ezzel pedig az a probléma, hogy valószínűleg az újabbak lesznek az érdekesebbek és sikeresebbek, vagyis több hős is feledésbe merül.

Ha egy üzlet beindul…

Ma már össze se lehet hasonlítani a játékot az 5, vagy 8 évvel ezelőtti képével. Idejét nem tudjuk, hogy mikor láttunk stabilan Katarinát a profi érán belül, holott anno xPeke meglehetősen sűrűn játszotta. Épp ezért a fejlesztőknek hatalmas a felelősségük abban, hogy a meglévő 150+ karakter egészségesen cirkulálódjon. Bár kezdem kicsit úgy érezni, hogy ezt már egy ideje elengedte a Riot Games…

Csak idén nyáron sikerült két teljesen új hőst élesítenie a kiadónak, ráadásul egy hónapon belül. Lillia a Spirit Blossom esemény első hullámával érkezett, míg Yone a második hullám zászlóvivője volt. Lillia már többször megmutatta magát a profik keze alatt is, ám ezt Yone legközelebb csak valamikor télen teheti meg, ugyanis a Riot úgy határozott, hogy Yasuo testvérét már nem szeretnék belekeverni az idei Worlds-repertoárba. Pont ezért rettentően furcsa volt, amikor kiderült, hogy a futószalag nem áll le, s a PBE-re kikerült a soron következő hős, Samira.

 

Papíron Samira egy lövész lesz, akinek lesznek közelharci támadásai is és képes lesz minden lövedéket eltéríteni, ami az irányába halad. League of Legends-es szakzsargonnal élve:

Ha Aphelios 200 év volt, ez a karakter minimum 400-nak hat elsőre.

Aki játszott valaha is a Devil May Cry sorozattal, az biztosan imádni fogja „A sivatagi rózsa” játékstílusát. Egy igazi stílusos, kombóhalmozó karaktert kapunk ezúttal a Riot Games-től, aki tényleg akkor fog zökkenőmentesen működni, ha hajlandók leszünk szerepet vállalni a harcokból. A rendhagyó képességtár a következőképpen néz ki:

Passive – Daredevil Impulse

Minden egyes találattal, vagy jó képességhasználattal egyre magasabb kombóba kerül, E-től S szintig. Mind a hat szinthez tartozik majd egy saját érték, nevezzük ezt csak X-nek, ez még fontos lesz. Ezzel az (X)-szel nő majd az egyes szinteken Samira movement speedje (százalékban persze), és kap ugyanennyi magic damage-et, értelemszerűen egyre többet, minél nagyobb kombóban van.

Q – Flair

Samira lövése itt is (X)-et sebez majd, physical damage-ben. Meele range-ben lövés helyett a kardjával csap oda (X)-et, minden ütés criticalja 25% bónusz sebzést ad.

W – Blade Whirl

Egy másodpercig tartó kaszabolás minden irányba, minden ellenfelet kétszer megütve (X) sebzéssel. Valamint a hatósugarába érkező, ellenséges lövedékeket is hatástalanítja.

E – Wild Rush

Dash-elve sebez meg mindenkit, aki a képesség útjába kerül. Ha megöl valakit ez alatt, automatikusan újrafrissül a Wild Rush.

R – Inferno Trigger

Kizárólag a legmagasabb kombó szinten, vagyis S-en használható. Két másodperc alatt minden körülötte lévő ellenséget tízszer sebez meg, minden sebzés (X) fizikális sebzést oszt ki, továbbá lifestealel is.

Samira – League of Legends

Aki alsó ösvényesként az előző sorokat olvasva nem akarja csomókban kitépkedni a haját, akkor az vagy nem játszik már évek óta a játékkal, vagy összességében nem érti a leírtakat. Samira arra lett kitalálva, hogy megkeserítse a párbajozó karakterek életét és gyakorlatilag mindent és mindenkit eltakarítson maga elöl. Megmondom őszintén, meg lennék lepve, ha nem flex hősnek tervezte őt a Riot Games. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezzel a megpakolt képességtárral a szóló ösvényeken is kimagaslót fog nyújtani. Lucian, Ezreal és Tristana is azért tudott megélni a solo lane-ekben, mert relatíve biztonságos a laning fázisuk. Nos, Samira is ilyesminek tűnik, tekintve, hogy szinte semmivel nem lehet majd röghöz kötni rendesen. Arról nem is beszélve, hogy ha biztonságban érzi magát, akkor a kombógép stílusának köszönhetően kevesen lesznek biztonságban ellene egy az egy ellen.

Ha valaki tartana attól, hogy az S-szintet nehéz lesz elérni vele, felhívnám a figyelmét a jelenleg is elérhető Samira-eseményre a League of Legends-en belül. Ha egy ellenfelet full kombóval teszünk el láb alól, felvillan a fejünk felett egy S-jel, ami egyértelműen Samirára hajaz. Nos, ha ezt sikerült összehoznunk, akkor gyakorlatilag megtettünk mindent, ami Samira esetében a maximum kombószintet fogja eredményezni. Ehhez pedig nem kell semmi mást tennünk, csak egy karaktert eltalálni minden egyes képességünkkel.

Ő lehet az új Akali?

Nem tudom elégszer említeni, Samirára nemcsak az alsó ösvényen, hanem topon és miden is számítani kell majd. Mivel az ilyen ultra agresszív hősök rettentően jól érzik magukat 1v1 helyzetben.

Akali – Riot Games

Korábban írtam arról, hogy attól tartok, idővel a Riot Games ki fog fogyni az ötletekből. A helyzet pedig az, hogy Samirát látva ez már most megtörtént. Tele lett pakolva olyan lehetőségekkel, amiket már korábban láttunk, csak éppen valamivel gyengébb formában. Értem én, hogy el kell adni az új hőst és a rá érkező kozmetikai elemeket, viszont most pontosan olyannak tűnik nekem Samira, mint anno az Akali VGU volt. Ha zsinórban nem fog kapni 4-5 gyengítést és kisebb kit-módosítást, akkor egyet sem. Szeretnék bízni a Riot munkájában, ám ebben a hősben annyi minden van, hogy ha csak két képességét használjuk is sikeresek lehetünk vele.

Ahogyan Akali is elvesztette a tornyok elleni védelmét a füstjében, úgy könnyen lehet, hogy Samira sem fogja újratölteni az E képességét, vagy nem fogja kivédeni a felé tartó lövedékeket pár hónap múlva.

Ti mit gondoltok Samiráról, a League of Legends legújabb hőséről?

Cloud

Korábbi cikkek

Sötét fordulattal folytatódik az egyik legérdekesebb Star Wars-sorozat

Bódi Dániel 2024.04.04. - Mióta a Disney a mindenható ura a Star Wars fantáziavilágának, nagyjából…

3 óra telt el azóta...

A San Andreas fejlesztője 20 év után rántotta le a leplet a játék egy vicces titkáról

Bódi Dániel 2024.04.04. - A GTA-játékokat részben az teszi oly nagyszerűvé, hogy a megjelenésük után…

4 óra telt el azóta...

Úgy tűnik, hogy a 2024-es Call of Duty még a loadoutokon is alakít

2024.04.04. – Éppen a napokban debütált a Modern Warfare III és Warzone legutóbbi szezonja, ám…

5 óra telt el azóta...

Érkeznek az új AMD CPU-k, a régi alaplapok tulajdonosai is örülhetnek

2024.04.04. – Az AMD Zen 5 processzorairól egyre több friss információ érkezett március utolsó napjaiban.…

5 óra telt el azóta...

Kevés FPS-ed van Counter-Strike 2-ben? – Nem nálad van a baj

2024.04.04. – Március 31-én ért véget a Counter-Strike 2 első, hivatalos eseménye, a Major. Koppenhága adott otthont…

6 óra telt el azóta...

Több szinten is megújulhat az iPhone 16: így néznek majd ki a telefonok

2024.04.04. – Az elmúlt időszakban több információ is érkezett az Apple iPhone 16 és 16 Pro telefonjaival…

6 óra telt el azóta...