350 millió iPhone készüléket cserélhetnek le a felhasználók, tízévente egyszer történik ilyen a cég életében.

Világjárvány ide vagy oda, 2020 hatalmas üzleti siker lehet az Apple számára. Idén ugyanis olyan változások együttállása figyelhető meg a piacon, melyekkel a cég történelmet írhat a tech vállalatok világában.

Az otthon ragadt emberek ugyanis kiemelten érzékenyek lettek az átrendeződött mindennapok legfőbb multimédiás eszközére, a telefonra. Daniel Ives, a Wedbush befektetési bank piaci elemzője szerint a világon aktív 950 millió iPhone közül ugyanis idén 350 millió kerül abba az életkorba, amikor a felhasználók le szokták cserélni őket egy újabb modellre. Ráadásul az idén elindult 5G szolgáltatás még ezen felül is plusz löketet adhat az új telefonvásárlásoknak. Ives szerint ilyen időszak csupán tízévente egyszer fordul elő, még az akkora vállalatok életében is, mint az Apple.

Talán nem is véletlen, hogy az Apple idén minden eddigi szokástól eltérően NÉGY új készülékkel várja a vásárlási rohamot.

Megfizethető áró telefontól a csúcskészülékig minden lesz az új portfólióban, az iPhone 12-es sorozatában. 200 ezres készülétől a 300 ezer fölötti modellig terjed majd a skála a várakozások szerint. A legfrissebb hírek szerint októberben kerülnek majd a polcokra, jó kérdés viszont, hogy a bezárással küzdő gyárak hogyan készültek fel a megnövekedett vásárlási mennyiségre?

Tényleg most jött el a generációváltás ideje? Ti is idén terveztétek lecserélni saját telefonotokat?

 

×