A dignitas veteránja egy interjúban fejtette ki véleményét a túlzásokba eső szurkolókról, a halálos fenyegetésekről és a csapat céljairól.

Amikor megalakult az újdonsült dignitas lineup, szinte bombaként robbant a leszerződtetett névsor. GeT_RiGhT, f0rest, Xizt és friberg nevét senkinek sem kell bemutatni, a legendás NiP-négyes Major győzelemig menetelve éveken át a világ legjobbja volt. Ötödikként az ifjú titán hallzerk csatlakozott, az átlagéletkor így is 28 fölötti, ami finoman szólva sem egy átlagos érték a profi esportban.

„Az emberek azt mondják, ezt a csapatot már csak azért csináltuk, hogy kényelmesen nyugdíjba vonulhassunk a profi évek után. Ez persze koránt sem igaz.” – kezdte a dignitas oldalán adott interjúban GeT_RiGhT.

„Nem zavar egyébként, amikor az emberek ilyenekkel jönnek, mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Az már sokkal inkább kiakaszt, hogy a mai napig kapok halálos fenyegetéseket. Az éjszaka közepén is képesek felhívni anyukámat, hogy a halálomat kívánják.”

Az ilyen telefonok semmilyen körülmények között nem születhetnének meg, ez nem is kérdés. Sajnálatos felbukkanásuk azonban nem egyedi eset a gamer világban, több streamer és esportoló is átélt már hasonlót. A dignitas esetében, vélhetően a csapat gyengébb teljesítményének hatására következett be, ugyanis hiába a rutin, a csapat még a világranglista Top 50 mezőnyében sincs benne.

„Amikor belevágtunk ebbe az új csapatba, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, hosszú utat kell majd megtennünk. De senki se gondolja, hogy csak a fizetési csekk miatt játszunk még mindig. Fejlődni akarunk, nagy tornákon akarunk szerepelni és persze nyerni szeretnénk a versenyeken.”

Az interjú végén GeT_RiGhT ahelyett, hogy beszólt volna, inkább egy kérdést fogalmazott meg a halálát kívánó telefonálók felé:

„Tudom, hogy azt mondtok, amit akartok. De kérlek gondoljatok bele, szerintetek pont ez fog segíteni a csapatnak, ha ilyen üzeneteket írtok?”

A névtelenség mögé bújva, Twitch-en és a fórumokon sajnos még mindig komoly probléma az ilyen jellegű kommentelés. Szomorú látni, hogy egyes rajongók hova képesek süllyedni, és erre az sem nem indok, ha sokat buktak egy dignitas meccsre történő fogadáson, vagy csalódtak kedvenceik teljesítményét látva.

Reméljük egyszer felnő egy olyan gamer társadalom, amely átérzi az ilyen beszólások erejét, és várható hatásait, melyek könnyen depresszióba, vagy még sötétebb gondolatok közé lökhetik a népszerű gamereket.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×