A Call of Duty videojáték-franchise eredetileg PC játék volt, később a konzolokon is nagy rajongótábort nyert magának. A sorozat közel 15 éve fontos szereplője a játékiparnak.

A factinate oldala összegyűjtötte a legérdekesebb tényeket a Call of Duty teljes történetéből. Persze simán lehet, hogy kihagytak valamit, így ha eszedbe jut egy-egy érdekesség, nyugodtan árult el nekünk!

1. A Call of Duty Black Ops nemcsak hatalmas sikert aratott, de más területeket is jócskán megtámogatott. A játék trailerében a Rolling Stones-t Gimme Shelter című dala volt hallgató, ami miatt jócskán megnőttek az együttes lemezeladásai.

Kép forrása: GettyImages

2. A COD: A Modern Warfare 3 minden idők leggyorsabban fogyó játéka volt. Az első hónapban 8,8 millió példány kelt el belőle, minden korábbi rekordot megdöntve. A korábbi rekordot egyébként a COD: Black Ops. tartotta. Családban marad.

Kép forrása: GettyImages

3. A Modern Warfare 3. része 775 millió dolláros bevételt hozott az első 5 nap alatt. Ez több, mint az Avatar, minden idők legtöbb bruttó bevételét hozó filmje. Valójában az egész CoD franchise többet ér, mint az Avatar, a Titanic és a Bosszúállók filmek.

Kép forrása: Pixabay

4. A CoD hatalmas bevételeket ér el, közben pedig játékidőben is rekordokat döntöget. Minden platformot tekintve az Activision megállapította, hogy a globális szereplők minden nap összesen 1900 évet játszanak a játékokkal. A való világban ennyi idő alatt birodalmak jöttek létre és tűntek el.

Képo forrása: Getty Images

5. A pilóta nélküli légijármű (UAV) olyan eszköz, amivel a COD-ban lokalizálhatjuk az ellenség helyzetét. Ezt elkerülendő a játékosok rendre lelövik az ilyen drónokat. Már több mint 813 milliót lőttek le belőle a teljes franchise-ban. Egy hasonló drón a valóságban kb. 4,3 millió dollár, számoljátok ki akkor mennyi lenne a 813 millió drón költsége.

Kép forrása: Coffee With Games

6. Már tudjuk, hogy naponta milyen sokat játszanak a játékkal összesen. Vajon mennyi idő ez összesen, ha az elmúlt éveket összevetjük? Elvileg eddig 25 milliárd órát töltöttek el a játékosok a CoD előtt. Ez 2,85 millió év, hosszabb idő, mint mióta léteznek emberek.

Kép forrása: Wikimedia Commons

7. Az Activision több mint 5 millió játékost regisztrált egy időben a Black Ops és a Modern Warfare 2 csúcsidőszakában. Ez több, mint Los Angeles lakossága.

Kép forrása: GettyImages

8. A CoD története mindig történelmi tényeket vett alapul, de alaposan megkavarta őket fiktív elemekkel. Az egykori nicaraguai diktátor, Manuel Noriega ügyvédje pert indított az Activision ellen, mivel a Call of Duty-ban a gyilkos emberrabló nagyon hasonlított Noriega-ra.

Kép forrása: ibtimes.co.uk

9. A Current Biology nevű tudományos lapban megjelent tanulmány szerint a 18-25 évesek, akik olyan akciójátékokkal játszanak, mint a COD, gyorsabb döntéshozatali készségekkel rendelkeztek. Legközelebb, amikor valaki azt mondja, hogy játssz kevesebbet, mond neki, hogy csupán fejleszted magad!

Kép forrása: GettyImages

10. Az egyik leghosszabb ideig futó COD easter egg egy Teddy mackó volt. A játékosok számtalan elméletet dolgoztak ki, hogy miért jelenik meg a maci minden játékban, de senki sem tudja biztosan. Az egyik elmélet szerint a játék egyik producerének lánya fiatalon elhunyt, a mackó pedig kedvenc játéka volt.

Kép forrása: YouTube

11. Egy észak-koreai propagandafilmben egy elpusztult, háború sújtotta New York látható. A felvételek valójában a Modern Warfare 3-ból származnak.

Kép forrása: YouTube

12. A kutatók állítólag azt is megállapították, hogy a Call of Duty játszása segít a célzott koncentrációban, javítja a térbeli érzékelést, valamint fejlesztői az autóvezetői készségeket. Nem javasoljuk, hogy ezzel érvelj a vizsgabiztosnak a forgalmi vizsgán.

Kép forrása: GettyImages

13. Bár hivatalosan 15 játék jelent meg, volt négy olyan, ami sosem jutott el a játékosokhoz. Ezek a COD: Vietnam, a COD: Roman Wars, a COD: Devil’s brigade és a COD: Tactics. Ezek a játékok nem szokványos COD címek voltak, hanem taktikai, stratégiai, illetve TPS címek.

Kép forrása: callofduty.fandom.com

14. A COD-ból majdnem készült egy asztali társasjáték is, de a rengeteg pozitív visszajelzés ellenére az Upper Deck Entertainment végül eldobta az ötletet.

Kép forrása: Flickr

15. 2012-ben Okan Kaya ausztrál játékos Guinness világrekordot állított fel, miután egyhuzamban 135 órán keresztül játszott Call of Duty-val. 10 perces szünetet tartott minden órában, közben nasit evett és energiaitalokat ivott.

Kép forrása: dailymail.co.uk

16. Létezik egy Call of Duty Online nevű játék, mely csak a kínaiak számára készült. A játékosok mikrótranzakciókkal tudják módosítani külsejüket, de a játék maga free-to-play. Saját zombi móddal is rendelkezik.

Kép forrása: Forbes

17. A COD évei alatt számos rajongói alkotás jelent meg, de talán egyik sem volt olyan gyönyörű, mint ez a limitált kiadású Jeep. Sokáig a Jeep Wrangles COD logóval jelent meg, kívül-belül. Persze sajnos jóval többe került, mint egy DLC.

Kép forrása: Flickr

18. A franchise-ban a szereplők arca és/vagy hangja számos alkalommal volt ismert és népszerű színész: Brandon Routh, Sam Worthington, Michael Keaton, Gary Oldman, Ed Harris, Kevin Spacey, sőt még Ice Cube is a szereplő volt.

Kép forrása: Flickr

19. Bár a játék egy jó ideje elmozdult a második világháború témájától, Robert Bowling, az Infinity Ward kreatív igazgatója elmondta: lehet, hogy a jövőben még visszatérhet a világháború a COD történetébe.

Kép forrása: Flickr

20. A COD játékok sok esetben tartalmaznak kísérteties easter eggeket. Néhol félelmetes hangok hallhatók, olykor szellemek is feltűnnek.

 

21. Nem a színészek az egyetlenek, akik segítenek a COD játékokat életre kelteni. Paul Haggis, a Millió dolláros baby írója írta a Modern Warfare 3 forgatókönyvét, míg David S. Goyer, a Batman kezdődik írója a Black Ops 2 szkriptjét jegyzi.

Paul Haggis – Kép forrása: Variety,

22. A Modern Warfare volt az első játék a franchise-ban, ami korhatáros besorolást kapott, csak 17 éven felülieknek ajánlott, annak erőszakossága miatt. A korábbi játékok azért nem kaptak besorolást, mert azok a múltban játszódtak és a történelmet dolgozták fel.

Kép forrása: Steam

23. A Modern Warfare 2 német és japán változatában a játékosok nem ölhetnek civileket. Az ellentmondásos repülőtéri jelenetben csupán nézni lehet, hogy a társak lelövik az embereket. Ha mégis lövünk, a küldetés újraindul.

Kép forrása: Youtube

24. A játék szuper népszerű zombimódja először a CoD: World At War-ban jelent meg. A minigame annyira népszerű volt, hogy külön játék készült belőle. Mindenki szereti a zombikat.

Kép forrása: Youtube

Te tudsz még néhány érdekes Call of Duty tényt? Oszd meg velünk!

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

×