Őrületes helyzetbe kerültek a CDL-en induló profi Modern Warfare játékosok. Az Activision ráadásul nem hajlandó segíteni nekik.

Már akkor is megkérdőjelezhető volt a helyzet, amikor az Infinity Ward napokkal a CDL Championship startja előtt jelentette be az új Modern Warfare fegyverváltoztatásokat. Sokan fogták a fejüket, hogy mégis miért tenne ilyesmit egy fejlesztőcsapat, ám végül mindenkit megnyugtattak, a versenyt nem fogják érinteni a módosítások. A csomag tartalmazott némi MP5 változtatást is. S mivel ez a játék egyik legkedveltebb fegyvere a megjelenés óta, többen félve fordultak a kiadó irányába.

A fegyver még úgy is a meta egyik legmeghatározóbb eleme volt, hogy időközben többször is gyengítették, módosították az Infinity Ward munkatársai. A felkészült Modern Warfare játékosok ahogy azt kell, odaálltak a CDL Championship rajtvonalához, majd egy pillanat alatt lebiggyedt a mosolyuk, ugyanis olyasmi jött velük szembe, amire talán egyikőjük sem számított. Az MP5 egy titkos változtatást kapott, aminek eredményeképpen nem úgy működik a fegyver, mint korábban.

 

A legszebb, hogy az Infinity Wardnak úgy sikerült módosítania a fegyvert, hogy nem osztottak meg részleteket. A játékosok nem tudják pontosan meghatározni, hogy mi az új benne, mégis furcsa kezelni. A képek alapján sokkal nagyobb teret takar ki jelenleg az MP5, ennek köszönhetően pedig teljesen máshogy kell húzni, amikor lövünk vele. A versenyre felkészült indulóknak valószínűleg nem jött jól, hogy az esemény kellős közepén kell újra megtanulni használni egy SMG-t. Természetesen többen ezt jelezték is a különböző közösségi médiaplatformokon:

 

Ráadásul ez még csak a jéghegy csúcsa. Amint kiderült a változás, a CDL-en indulók arra kérték a kiadót, hogy legalább a rájátszás idejére állítsák vissza az MP5-öt a régi formájába. Elvégre akkor lenne igazán kompetitív a verseny, ha mindenki úgy tudna versenyezni, ahogyan készült. A döntés megszületett, amit Scump Twitteren is megosztott követőivel.

A Infinity Ward és az Activision nem hajlandó további módosításokat eszközölni. Minden marad az új kerékvágásban, a profiknak hozzá kell szokniuk az új MP5-höz. Kabaré…

×