A fiatal gamerek számára limitálva lesz, mikor és mennyit játszhatnak, sőt még az accountra feltölthető pénzt is korlátozzák.

A gyermekvédelem kérdése régóta komoly próbatétel elé állítja az online játékokat. A 18+ besorolást sem a játékosok, sem a szülők nem veszik túl komolyan, így pedig nehéz bármilyen keretrendszert is felállítani.

Kína ezért eldöntötte, hogy saját kezébe veszi a dolgokat, és keményen odacsap a fiatalkorú CS:GO játékosoknak.

Az intézkedések lényege, hogy csökkentsék a függőség kialakítását, és a felelőtlen pénzköltés esélyét is visszaszorítsák a kliens felhasználói között. A Perfect World CS:GO kliense mostantól az alábbi szabályokkal vehető csak igénybe:

  • A fiatalkorú játékosok csak reggel 8 és este 10 között játszhatnak a játékkal.
  • A fiatalkorú játékosok maximum másfél órát játszhatnak egy nap, állami ünnepeken ez 3 órára nő.
  • 8 éven aluliak nem adhatnak pénzt a Perfect World egyenlegükhöz.
  • 8 és 16 év közötti felhasználók naponta maximum 50 yuant (2.170 Ft) tölthetnek fel az egyenlegükre. De egy hónapban maximum 200 yuant (8.680 Ft).
  • 16 és 18 év közötti felhasználók naponta maximum 100 yuant (4.340 Ft) tölthetnek fel az egyenlegükre. De egy hónapban maximum 400 yuant (17.360 Ft).

Érdekes változtatások, de a döntéshozók szerint visszaszorítja majd az eddigi játékfüggőség és pénzköltés mértékét. Kíváncsian várjuk az eredményeket, és ki tudja, lehet más országok is átveszik majd az ötletet.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×