Úgy tűnik a Niantic az előfizetős megoldás irányába húz, nem elég nekik a Pokemon GO miktrotranzakcióiból befolyt összeg.

Ha léteznek is free-to-play mobiljátékok 2020-ban, saját döntésünk alapján pénzt költeni szinte mindegyikben lehet. A mikrotranzakciókra épülő iparág a mobil gamereknél érződik a leginkább, azon belül is az ingyenes játékok terepén.

Mert bár nagyon önzetlenül hangzik, hogy a Pokemon GO-ban is simán elvagyunk az ingyen biztosított javakból, a gyorsabb és eredményesebb fejlődésre bizony pénzt kell áldoznunk.

Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan már egy teljesen más módon is költhetünk majd pénzt a Pokemon GO világában.

A játékfájlok között kutató adatbányászok ugyanis egy pénzért történő feliratkozási rendszer nyomaira bukkantak a Pokemon GO-nál. A legutóbbi APK kiadásakor a shop elemei között feltűnt a feliratkozás lehetősége, egyelőre persze nem tudni, milyen minőségben.

Ez ugyanis lehet egyfajta „fizetős Battle Pass” megoldás is, vagyis hogy egyszeri feliratkozásért cserébe 1-2 hónapon át folyamatos jutalmat biztosít a felhasználóknak, persze csak a küldetések teljesítése esetén. Elképzelhető az is, hogy bizonyos tartalmak vagy események csak a feliratkozók számára lesznek elérhetőek, ezzel biztosítva az exkluzivitást. Ez persze konkrét infó és bejelentés hiányában egyelőre csak találgatás. Ami biztos, hogy a legutóbbi változatba a fejlesztők már elkezdték a feliratkozás előkészítését, a nyomok ott vannak a fájlok között.

A közösség vegyes érzésekkel fogadta a kiszivárgott információkat, hiszen 2016 óta milliárdok folytak be a Niantic számlájára a Pokemon GO mikrotranzakciós költéseiből. Mások viszont izgalmas, új lehetőséget látnak az exkluzív tartalmakban, amiket a feliratkozás hozhat a játékba. Reméljük hamarosan konkrétumokkal is szolgálnak majd a fejlesztők, addig pedig marad a találgatás.

×