Fortnite

Ezeket a Marvel hősöket várjuk a Fortnite következő szezonjába

Őszintén nem tudom, hogy miért, de az utóbbi időkben a Fortnite játékosok elkezdtek tüntetni a nagyszabású kollaborációk ellen. A közösségnek kialakult egy szelete, akik ráuntak a speciális Marvel, DC, vagy éppen mozifilmes tartalmakra és inkább a Fortnite történetével foglalkoznának. Számomra ez azért érthetetlen, mert pontosan ezek a közreműködések tették azzá a Fortnite-ot, ami. Emlékezzünk csak vissza, hogy a játék harmadik szezonjának Tier 100-as tartalma éppen az akkor igencsak divatosnak számító John Wick filmek főszereplőjére hajazott. Többen csak azért vásárolták meg maguknak a Battle Pass-t – egyébként én magam is -, hogy a hőn áhított Victory Royale-t John Wick bőrébe bújva üldözhessék.

A Fortnite viszont mára eljutott arra a pontra, hogy nem kell kamu karakterekkel dolgoznia, a legnagyobb kiadókkal és cégekkel dolgoznak együtt. Idő közben nemcsak a hivatalos John Wick került a játékba, hanem Marvel és DC szuperhősök is, előbbi ráadásul még a Star Wars univerzumot is megosztotta a híres Battle Royale világával.

Egy szó mint száz, úgy gondolom, hogy a Fortnite-nak elemi részét képezik a nagyobb együttműködések. A játék folyamatosan nőni szeretne, s tény, hogy van már egy elég masszív játékosbázisa, ám valahonnan meríteni kell további felhasználókat, ha folytatni szeretnék a növekedő tendenciát. Az Epic Games erre azt találta ki, hogy különböző nagyobb szubkultúrák szerelmeseit csábítják a játékukhoz. Ez pedig véleményem szerint egy kiváló üzleti húzás, s ettől még hosszútávon fókuszálhatnak a saját történetükre.

Vagy éppen összeolvaszthatják a sajátjukat a Marvel világával.

A Fortnite Chapter 2 negyedik szezonja hatalmas durranás lesz, ugyanis hivatalosan is Marvel tematikával lesz megspékelve. Eddig is láttunk már híres képregényes karaktereket a játékban, de csupán egyszer-egyszer bukkantak fel, nem voltak kulcsszereplői az eseményeknek. Most viszont a hivatalos teaser is Thort vonultatja fel, arról nem is beszélve, hogy az előzeteseken az istenség éppen a Fortnite karaktereivel lép interakcióba. Vagyis még ha csak egy szezon erejéig is, de össze fog folyni a két univerzum.

Thor tehát egészen biztos, hogy felbukkan a következő Fortnite szezonban, ám aki képben van a képregényekkel kapcsolatban, az tudhatja, hogy ez elsőre számtalan dolgot jelenthet. Ha csak Thor nevét hangoztatjuk, valószínűleg sokaknak a Marvel-mozikból jól ismert verzió ugrik be, ám ebben az esetben a Donny Cates-féle képregényes karakterről beszélünk. Vagyis a szubkultúra létráján még mélyebbre mászhatunk az Epic Games-nek köszönhetően és egy olyan Thor-verziót ismerhetünk meg, amivel a hazai rajongók még nem igazán találkozhattak. A széria ugyanis 2020-as, s mivel igencsak elmaradozik a magyar képregénypiac az amerikai mögött, ez azért így nem feltétlenül meglepő.

Persze némi kutatómunkával utána lehet járni annak, hogy mire is lehet számítani az új Thorral kapcsolatban. Szerintem maga a karakterdizájn fantasztikus, több ízben is szakít a régi, standardizált motívumokkal és egy teljesen új köntösbe helyezi a hőst. Hogy miért foglalkozom ennyit az új Thorral? Nos azért, mert az eddigi összes előzetes ebbe a tematikába volt beleültetve, vagyis könnyen lehet, hogy ez lesz az a történetszál, amibe belecsatlakozik a Fortnite is. S ha ez így lesz, akkor bizony több Marvel szuperhős is felbukkanhat ezúttal a Battle Pass-ben Thor mellett.

A 2020-as Donny Cates-féle Thor sorozat 7. füzetének borítója sokatmondó lehet, ugyanis itt hat különböző szuperhős bukkan fel. Jelenleg egyikőjüknek sincs még Fortnite Outfitje a játékban, viszont biztosra veszem, hogy legtöbbjüknek nagyon örülne a közösség.

A borítón látható hősök a következők:

Pókember, Vihar, Groot, Hangya, Marvel Kapitány, Vasember

Ha tartja magát ehhez a képregény-szálhoz a Marvel és az Epic Games, akkor könnyen lehet, hogy a fent felsorolt hősök az új Battle Pass részeként fognak megérkezni a játékba. Az egyetlen kérdőjeles szereplő Pókember lehet, akinek a jogai ugyan a Sony-nál vannak, ám mivel igazán jó kapcsolatot ápol a japán cég az Epic-kel, akár még ez meg is oldódhat a színfalak mögött.

Egyébként, ha már ott tartunk, hogy a két világ összeolvad, én annak is örülnék, ha a Fortnite karakterei bújnának bele az ikonikus karakterek kosztümjeibe. De most komolyan, ki ne imádna egy Groot jelmezes Peely-t?

Az új Fortnite szezon augusztus 27-én, vagyis három nap múlva startol el. Már nagyon várjuk, hogy mit hoz össze a Marvel és az Epic Games!

Cloud

Korábbi cikkek

Több milliárd, a Chrome inkognitó módjában gyűjtött adatot töröl a Google

Bódi Dániel 2024.04.03. - Nem egy párhuzamos dimenzióban, hanem a mi valóságunkban "nyertek meg" egy…

58 perc telt el azóta...

Ezekkel a játékmódokkal startol a Warzone Season 3: itt a Rebirth Ranked

2024.04.03. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

2 óra telt el azóta...

Sosem volt még ilyen olcsó hazánkban az RTX 4070 Super, de nem árt sietni

2024.04.03. – Az Nvidia 2024 januárjában jelentette be a "Super" kártyáit. A 4070 Super és…

3 óra telt el azóta...

Tovább nehezítik a Counter-Strike 2 skin cseréket, rengeteget kell várni

2024.04.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még…

3 óra telt el azóta...

Előbb érkezhet a PCIe 7.0, mint gondoltuk: ezért szólhat igazán nagyot

2024.04.03. – Manapság, ha a PCIe csatlakozó kerül szóba, akkor leginkább két szabvánnyal találkozhatnak a…

3 óra telt el azóta...

Több mint 20 Warzone fegyvert érintenek a Season 3 nerfek, buffok

2024.04.03. – A Warzone játékosok közel két hónapja élvezhették már a Modern Warfare III és…

4 óra telt el azóta...