Szeptember elsején végre hivatalosan is leleplezik az Nvidia új GPU családját. Mire az Nvidia hivatalosan kipakol, mi már mindent tudni fogunk.

Korábban a mai napon már beszámoltunk nektek róla, hogy kiszivároghattak az új RTX kártyák árai. A mai híresztelések azonban ennyiben nem merültek ki, most újabb két érdekes és fontos információ látott napvilágot.

Fókuszban az RTX 3090 és a Founders Edition kártyák

Egy kínai közösségi oldalon, a Bilibili-n tűnt fel egy teljesen hitelesnek tűnő kép, melyen a Seasonic egy új termékének a doboza látható. A csomag tartalma egy kábel, mely 2×8 pinről alakít át az Nvidia új, 12 pines csatlakozójára.

A dobozon egyértelműen fel van tüntetve az is, hogy a kábelt 850W-os vagy nagyobb tápegységgel ajánlják használni. Ez persze jó eséllyel csak az erősebb modelleknek kell (RTX 3080/90), a nagyobb étvágy megkérdőjelezhetetlen.

A 12 pines csatlakozó

Rengeteget lehetett hallani már az új csatlakozóról, most pedig a kábel is kiszivárgott hozzá. Magát a foglalatot viszont még mindig nem láttuk, egészen mostanáig.

A képen jól kivehető, hogy egy nagyon pici csatlakozóról van szó. Széltében épp akkora, mint a jellegzetes, már jól megszokott 8 pines csatlakozó. Az Nvidia csak a standard modelleken alkalmazza, a jelenlegi hírek szerint tehát csak annak kell majd beszereznie a fentebbi átalakítót, aki a Founders Edition mellett teszi le a voksát.

Szerintetek jogos a rengeteg hype, vagy nem szól majd ekkorát az RTX 30-as széria?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×