A rajthoz közeledve rengeteg új infóval gazdagodtunk.

 

Az utóbbi időben szinte minden kiszivárgott már az Nvidia új üdvöskéjéről, meg úgy ámblokk a 2. generációs RTX-ekről. Ennek noha ha az Nvidia nem is, de mi, felhasználók örülünk, hiszen újabb infómorzsákat tudunk meg, amíg a zöld gyártó egyre csak húzza-halasztja az időt. Már gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy az RTX 2080 Ti-on túl is van élet, ugyanis több ízben hallhattunk már az RTX 3090 elnevezésről, de ezúttal a kártyát is sikerült lencsevégre kapni:

Az RTX 3090 mellett a korábbi felsőkategóriás modell csupán apró játékszernek tűnik, pedig akik láttak már RTX 2080-at élőben, azok tudják, hogy bizony nem kis darabról beszélünk.  A képeket szállító informátor állítása szerint ezúttal már egy 3 slotos hűtőt alkalmaztak az Nvidia műhelyében és a referenciamodell is alaposan megváltozott, ahogyan azt a korábbi szivárgásokban láthattuk.

Hasonló hűtési megoldással ez idáig nem találkoztunk még, de ha igazak az RTX 3090 fogyasztásáról szóló pletykák, akkor bizony jó okuk volt szakítani a korábbi referenciahűtéssel. Az árak tekintetében pedig valóban nem túl fényes a helyzet, legalábbis a képeket kiszivárogtató informátor a következő árakat közölte:

  • RTX 3060 – 400 dollár
  • RTX 3070 – 600 dollár
  • RTX 3080 – 800 dollár
  • RTX 3090 – 1400 dollár

 

Ezek szerint a legolcsóbb RTX-ért is 120 ezer forintot kell majd kifizetnünk, a csúcsmodellért pedig 420 ezer forintot kér a gyártó. Ezek persze feltehetőleg az amerikai árak, hazánkban erre még rájön az áfa és a szállítási költség, aminek köszönhetően némileg magasabb árcédulára számíthatunk.

Nem jönne jól egy új gamer egér? Nézz szét a webshopunkban:

 

×